Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Συρράκο. Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις!

Πολλές και ποικίλες είναι και φέτος οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί απ’ τους φορείς του Συρράκου για το δεκαήμερο περίπου (από την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έως και την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου).
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι κάτωθι:

5 & 6 Αυγούστου  Πανηγύρι για τον Άγιο Σωτήρα

7  Αυγούστου : θεατρική παράσταση από την δημοτική θεατρική σκηνή (Βορείως) του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

9 & 10 Αυγούστου: Αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 μεταξύ ομάδων των Συνδέσμων Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Φιλιππιάδας. Θα συμμετέχουν δυό ομάδες από κάθε σύνδεσμο μία έως 30 ετών και μία με μεγαλύτερης ηλικίας ποδοσφαιριστές.

11 Αυγούστου Επίσκεψη το πρωί και γλέντι αργότερα στην ψηλότερη κορυφή του όρους Λάκμος την «Τσουκαρέλλα» σε υψόμετρο 2.295 μ.

12 Αυγούστου: Πεζοπόρα διαδρομή στο δάσος της «Μπάτζας»

12 Αυγούστου: Παραδοσιακή μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Πέτρου Μόκα στον αύλιο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου του Συρράκου. (Σημειωτέον ότι η καθιερωμένη εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας του επιχειρηματία που λειτουργεί τον Παραδοσιακό ξενώνα «Το Συρράκο»).

13 Αυγούστου: Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Συρράκου με τίτλο «1912 – 2010: Συρράκο, η αυτοδιοίκητη Κοινότητα της Πίνδου». Η εκδήλωση αυτή αποτελεί και την Βασική εκδήλωση που χρηματοδοτεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και κατά την οποία θα τιμηθούν οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Κοινότητας καθώς και τα Κοινοτικά Συμβούλια της περιόδου αυτής.

13 Αυγούστου: Παρουσίαση ντοκιμαντέρ «Κάθοδος και Άνοδος Κτηνοτρόφων του Συρράκου» το βράδυ στην κεντρική πλατεία του χωριού.

14 Αυγούστου: Επιμνημόσυνος δέηση, κατάθεση στεφάνων και στην συνέχεια Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία με την συμμετοχή όλων των Συρρακιωτών.

14 & 15 & 16 Αυγούστου Πανηγύρι της Παναγίας με την παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Γεροδήμου.

15 Αυγούστου: Εμφάνιση μικτού νεανικού χορευτικού τμήματος (και από τους τρείς Συνδέσμους) στην πλατεία πριν την έναρξη του πανηγυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου