Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Το τραγικό δυστύχημα στο Συρράκο, που συγκλόνισε τους Συρρακιώτες. Σήμερα η κηδεία του άτυχου νέου



Χθεσινή φωτογραφία απ' τον τόπο του δυστυχήματος

Συγκλονιστικό δυστύχημα στο Συρράκο.

38χρονος Συρρακιώτης έχασε την ζωή του πέφτοντας με το αυτοκίνητό του στον γκρεμό

Σήμερα το μεσημέρι στις 3.00 στα Γιάννενα, η νεκρώσιμος ακολουθία

 
Ένα συμβάν που συγκλόνισε τους Συρρακιώτες έλαβε "χώρα" χτες το πρωί. Ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του σε δυστύχημα που έγινε στο Συρράκο και κάτω ακριβώς απ’ το εξωκλήσι του Αι Γιώργη γύρω στις 9.00 το πρωί.

Ο Νικηφόρος Νικολάου Ζιώγας (επιχειρηματίας που διατηρούσε κατάστημα εμπορίας ελαστικών αυτοκινήτου στα Γιάννενα), από χτες το πρωί έχασε την ζωή του καθώς επισκεπτόμενος το αγαπημένο του χωριό, ξεκίνησε απ’ το Συρράκο προς τα Γιάννενα το πρωί του Σαββάτου και κάτω ακριβώς απ’ τον Αϊ Γιώργη ο 38άχρονος Νικηφόρος, φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του από παθολογικά αίτια και έπεσε στο μεγάλο γκρεμό που υπάρχει σε αυτό το σημείο και προς την χαράδρα του Αράχθου.

Οι γονείς του που προπορευόταν αντιλήφθηκαν ότι δεν
ακολουθούσε το αυτοκίνητο του γιού τους και  ειδοποίησαν αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές την ΕΜΑΚ. Οι Συρρακιώτες και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έσπευσαν να βοηθήσουν..

Η πλαγιά απότομη και το έργο της ανεύρεσης, δύσκολο
Η συνεχόμενη κόρνα του αυτοκινήτου που είχε κολλήσει απ' την στιγμή που το αυτοκίνητο βρίσκονταν στο οδόστρωμα, κίνησε την περιέργεια ενός κτηνοτρόφου κατοίκου απ’ το Προσήλιο ο οποίος ήταν και ο πρώτος που είχε συνειδητοποιήσει την πτώση του αλλά και το σημείο το οποίο το αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του. Το αυτοκίνητο διέγραψε μια τρελή πορεία πέφτοντας στον γκρεμό σε ένα σημείο που υπάρχει και μια σχετική βλάστηση αλλά με απότομο έδαφος και βρέθηκε τελικά γύρω στα 200 με 250 μέτρα μακριά απ’ το σημείο της πτώσης.

Αμέσως  γύρω στα οκτώ άτομα Συρρακιώτες και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, άρχισαν με μεγάλο κίνδυνο να ψάχνουν κατεβαίνοντας απ' τον δρόμο κάτω απ' τον Αϊ Γιώργη για τον άτυχο νέο. Κατεβαίνοντας όλη την απότομη πλαγιά ενεθάρρυσαν καθώς φτάνοντας στο αυτοκίνητο διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε ο επιβαίνων σε αυτό, πιστεύοντας πως μπορεί να  βρίσκεται πιο πάνω τραυματισμένος. Έτσι ξανάρχισαν να ανεβαίνουν και πάλι με μεγάλη προσπάθεια την πλαγιά αντίθετα της πτώσης για να ανακαλύψουν τελικά το πτώμα του άτυχου νέου γύρω στις 12.30 το μεσημέρι και γύρω στα 60 μέτρα μακριά απ' το σημείο της πτώσης.
Λίγο πιο πριν (μετά από τρεις ώρες που είχε ειδοποιηθεί !!!) είχε καταφθάσει και η 5η ΕΜΑΚ με 15 άνδρες και δύο ειδικά οχήματα της υπηρεσίας. Η συνέχεια του έργου της ΕΜΑΚ, αυτή της ανάσυρσης του νεκρού ήταν επίμονη και επίπονη καθώς διήρκεσε γύρω στις 4 με 4μιση ώρες.

Λίγο πιο πάνω που τελειώνουν τα στηθαία
και υπάρχει ένα μικρό πλάτωμα του δρόμου
βρίσκεται το σημείο του τραγικού ατυχήματος
Δεξιά μόλις που διακρίνεται η «φοβερή» κοιλάδα του Αράχθου
Η συμβολή των πολιτών στην ανεύρεση του θύματος ήταν καταλυτική, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες των Συρρακιωτών που συμμετείχαν στο έργο της ανεύρεσης του θύματος, και η καθυστέρηση της ΕΜΑΚ στην ανάσυρση του πτώματος ήταν πολύ μεγάλη λόγω τεχνικών προβλημάτων και δεν μπορούν να φανταστούν τι θα συνέβαινε εάν ο άτυχος νέος ανευρίσκονταν τραυματισμένος και χρειάζονταν άμεση διακομιδή.

Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι το πως και από ποιους, σε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός διοχετεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με το δυστύχημα, την στιγμή μάλιστα που η όλη επιχείρηση (απ' τους πολίτες) βρίσκονταν σε εξέλιξη και δεν είχαν ακόμη διευκρινιστεί τα αίτια του δυστυχήματος.

Τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα, είναι παθολογικά για τον Νικηφόρο. 
Σήμερα στις 3.00 η ώρα το μεσημέρι θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου στα Γιάννενα η νεκρώσιμος ακολουθία.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι παρόλο η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Περιφερειάρχη Ηπείρου κου Αλ. Καχριμάνη και του υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας κου Δημ. Μαυρογιώργου ζήτησε ελικόπτερο για τις έρευνες αλλά και την ανάσυρση του πτώματος λόγω του δύσβατου της περιοχής, η πολιτεία αρνήθηκε, λόγω πιθανότατα ...γραφειοκρατικού προβλήματος (!!!) που είχε το ελικόπτερο να πετάξει από την Αθήνα στα Γιάννενα. Στην συνέχεια αναζήτησαν ιδιωτικό ελικόπτερο χωρίς όμως αποτέλεσμα μιας και απουσίαζε ο χειριστής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου