Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας γιόρτασε τον πολυούχο Άγιο Νικόλαο και τίμησε την απελευθέρωση του Συρράκου



Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σωτήρης Νταλαούτης και μέλη του Δ.Σ.
Με Αρτοκλασία και ομιλίες τίμησε ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας τον πολυούχο και την απελευθέρωση του Συρράκου

Μεγάλη η Χάρη του, που ακόμα μία χρονιά μας κράτησε γερούς, για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε  την εορτή του, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στα ιδιόκτητα γραφεία μας στην Πλατεία Βικτωρίας. Και φυσικά αναφερόμαστε στον προστάτη του χωριού μας, της «διαμαντόπετρας της Πίνδου», του πανέμορφου Συρράκου, τον Αγ. Νικόλαο. Εορτή του πολυούχου μας, που συνδυάστηκε με την εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση των 100 χρόνων απ’ την απελευθέρωση του Συρράκου στις 23 Νοεμβρίου του 1912.
Μετά την καθιερωμένη Αρτοκλασία στον Ι.Ν. των Παμεγίστων Ταξιαρχών, στο Πεδίον του Άρεως, έγινε η κυρία συγκέντρωση των συμπατριωτών μας στα νέα γραφεία μας στην Πλατεία Βικτωρίας. Παρά τον βροχερό καιρό η προσέλευση τους ήταν εντυπωσιακή, σε τέτοιο βαθμό που προκάλεσε μεγάλο συνωστισμό στον χώρο μας, αλλά ευτυχώς χωρίς θύματα όπως συνέβη στην προκυμαία της Σμύρνης. Προκάλεσε όμως δυσανασχέτηση σε...
ορισμένα μέλη μας, αλλά χωρίς αυτό τον χώρο δεν θα μπορούσαμε να οργανώσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτή την εκδήλωση χρησιμοποιώντας καφέ της περιοχής, όπως κάναμε μέχρι τώρα.
Ο Χρ. Τσουμελέκας εκφωνεί το εορταστικό της απελευθέρωσης

Τον εορταστικό για τα 100 χρόνια της απελευθερώσεως του Συρράκου,  εκφώνησε το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Τσουμελέκας και ο οποίος ανάμεσα στα αυστηρά ιστορικά γεγονότα αναφέρθηκε και σε άγνωστες μέχρι τότε συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες.

Τέλος το κομμάτι του εορτασμού των 100 χρόνων έκλεισε ο απόγονος του οπλαρχηγού Σήφη Αναγνωστάκη, Γιώργος Πρασιανάκης και ο οποίος με γλαφυρότατο τρόπο ,  δικηγόρος ών, αναφέρθηκε όχι μόνον στην συνεισφορά των Κρητών αγωνιστών στην απελευθέρωση του Συρράκου αλλά στην συνεισφορά των Κρητών αγωνιστών στον απελευθερωτικό αγώνα τόσο στην Ήπειρο όσο και στην Μακεδονία γενικότερα. Πιστεύουμε ότι όλοι μας φύγαμε από την εκδήλωση αυτή πλουσιότεροι σε γνώσεις και περισσότερο ευγνώμονες προς αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ως υπέρτατη αρχή, το αφιλοκερδές καθήκον προς την πατρίδα. Ουδεμία σχέση με τους τωρινούς.

Ο απόγονος του οπλαρχηγού Σήφη Αναγνωστάκη κος Γιώργος Πρασιανάκης
Μετά από αυτό ακολούθησε παράθεση Συρρακιώτικων μεζέδων και εορταστικών γλυκών που είχαν φτιαχτεί από τις κυρίες του συνδέσμου μας. Τις ευχαριστούμε εκ βαθέων καρδίας. Το γυναικείο χέρι πάντοτε δίνει άλλη χάρη σε κάθε εκδήλωση της ζωής. 
Φυσικά δεν έλειψαν αναψυκτικά και οπωσδήποτε τσίπουρο. Εκδήλωση Συρρακιωτών χωρίς τσίπουρο δεν γίνεται.

Για μια ακόμη φορά τα γραφεία του Συνδέσμου κατάμεστα από συγχωριανούς μας
Ευχές σε όλους τους συγχωριανούς και συμπατριώτες για καλές γιορτές και ελπιδοφόρο 2013. Και του χρόνου!!

                                                               Το ΔΣ του Συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου