Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ξεκινούν το Σάββατο 22 Αυγούστου οι εργασίες διαμόρφωσης της οδού προσπέλασης προς το γεφύρι της Πλάκας.







Σε συνέχεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών στην Περιφέρεια Ηπείρου και κατόπιν συνάντησης του καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Δ. Καλιαμπάκου με τον κ. Ο. Δράκο, εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ, το Σάββατο 22 Αυγούστου ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης της οδού προσπέλασης προς το γεφύρι της Πλάκας.
Εκ μέρους της ΤΕΡΝΑ θα διατεθεί σημαντικός εξοπλισμός για να εκτελεστεί άμεσα το έργο. Όπου χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθεί και ο εμπειροτέχνης κ. Κ. Πλιακοπάνος, που έχει έδρα το Μονολίθι.
Η πρόσβαση αυτή είναι απαραίτητη ώστε άμεσα να φθάσει στα βάθρα το γεωτρύπανο και να εκτελέσει τις απαραίτητες διερευνητικές γεωτρήσεις.
Τη γεωτεχνική έρευνα θα αναλάβει το γραφείο του κ. Ν. Λουκάτου (το κόστος θα αναληφθεί από την ΤΕΡΝΑ), σε άμεση συνεργασία με τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Καββαδά.
Με τη μεσολάβηση των κ. Περιφερειάρχη και κ. Καλιαμπάκου, αλλά κυρίως με την αίσθηση ότι η Δ.Ε.Η. θα πρέπει και αυτή να βοηθήσει στην εκτέλεση ενός τέτοιου έργου, εξασφαλίστηκε η...
συνεργασία, ώστε το φράγμα του Αώου, να μην διοχετεύσει ποσότητα νερού προς τον Άραχθο, για όσο χρονικό διάστημα απαιτεί η εκτέλεση έργων στην περιοχή του γεφυριού.
Με επιτόπια έρευνα στο ποτάμι του κ. Καλιαμπάκου και του κ. Νίκου Μάνθου εντοπίστηκαν αρκετά και σημαντικά θραύσματα που αξίζει, πρέπει και κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να μεταφερθούν και να αποτεθούν προσωρινά για τον χειμώνα.
Ο κατάλληλος χώρος απόθεσης των τεμαχίων αυτών δίπλα στο ποτάμι ανήκει ιδιοκτησιακά στον κ. Χρήστο Λάμπρη, με τον οποίο επικοινώνησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σεντελές, και ο οποίος με χαρά έδωσε την άδεια χρησιμοποίησής του.
Επόμενη σημαντική κίνηση είναι να οριστικοποιηθεί το project management του έργου και κυρίως ο υπεύθυνος τεχνικός, που θα έχει τη γενικότερη αλλά και την επιτόπου επίβλεψη και διεύθυνση του έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου