Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πέντε βραβεία γεύσης, για την βιομηχανία γάλακτος "Καράλης Α.Ε."

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της Βιομηχανίας Γάλακτος Ηπείρου, Καράλης Α.Ε., στον διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού που διοργανώθηκε στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 στο περίπτερο που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκεκριμένα τα προϊόντα της Καράλης Α.Ε. αποκόμισαν συνολικά 5 βραβεία γεύσης, σε σύνολο 250 προϊόντων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και απέσπασε άριστες κριτικές από όλους τους οργανωτές και τους επισκέπτες.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού έχει καταστεί θεσμός και αποτελεί κάθε δύο χρόνια τη σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελληνική και Διεθνή αγορά.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου προβάλλοντας τα προϊόντα τους, τους εξοπλισμούς και τις υπηρεσίες τυροκομίας. Να αναδείξει τον πλούτο και την αξία των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, να φέρει σε επαφή τους καταναλωτές με τον τρόπο που παράγονται τα εκλεκτά αυτά προϊόντα, να αναβαθμίσει την εμπορική δυναμική τους και να δώσει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους.
Η διοργάνωση ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), που με τη συγχώνευση πλέον αποτελεί δυναμικό κομμάτι του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα». Αξιοσημείωτο είναι ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτιζόταν από αναγνωρισμένους σεφ και γευσιγνώστες που κλήθηκαν ειδικά γι’ αυτή την εκδήλωση.
Η απονομή των βραβείων έγινε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου σε λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτό στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της εταιρείας, κος Καράλης Κωνσταντίνος ανέφερε ότι είναι «ικανοποιημένος με την βράβευση, ιδιαίτερα διότι για 3η συνεχόμενη φορά που διοργανώνεται το Φεστιβάλ, η εταιρεία διακρίθηκε τόσο σε βραβεύσεις όσο και σε θετικά σχόλια από τους καταναλωτές που δοκιμάζουν τα προϊόντα της. Αυτό αποδεικνύει την συνεχιζόμενη προσπάθεια για υψηλή ποιότητα στηριζόμενη σε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής με σεβασμό πάντα στην παράδοση που είναι και η φιλοσοφία της εταιρείας".


H γαλακτοβιομηχανία Καράλης Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής και εξαγωγής Κεφαλογραβιέρας Π.Ο.Π. Ξεκίνησε και συνεχίζει να επεξεργάζεται το πρόβειο γάλα της Ηπείρου και να παράγει τα γνωστά παραδοσιακά τυριά Ηπείρου.
Η σχέση της οικογένειας Καράλη με την τυροκομία έχει ιστορία τριών γενεών. Ο κύριος Κωνσταντίνος Καράλης, μεγαλωμένος σε κτηνοτροφική τυροκομική οικογένεια ακολούθησε το επάγγελμα του τυροκόμου.
Η οικογένεια Καράλη κατάγεται απ' το Βλαχόφωνο χωριό Βαθύπεδο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Το πρώτο σύγχρονο τυροκομείο το έστησε το 1965 στην Πέτρα Πρεβέζης από όπου και το 1982 ξεκίνησε τις εξαγωγές. Αρχικά οι εξαγωγές ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στον Καναδά και αμέσως μετά στην Αυστραλία. Το 1998 δημιούργησε στην Φιλοθέη Άρτας μια νέα υπερσύγχρονη γαλακτοβιομηχανία σε έκταση 5.000 τ.μ., η οποία μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 κιλά πρόβειο γάλα την ημέρα.
Σεβασμός στην παράδοση είναι το σύνθημα ενός μικρού οικογενειακού παραδοσιακού τυροκομείου που εξελίχθηκε σε Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου.
Οι ίδιοι οι άνθρωποι που εργάζονται στην βιομηχανία με υψηλή κατάρτιση, γνώση και μεράκι είναι αυτοί που συνεχίζουν καθημερινά την παράδοση της οικογενείας, ενώ προσπαθούν να αναπτύξουν αυτή τη δραστηριότητα σε αρμονία με το περιβάλλον της περιοχής δημιουργώντας τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου