Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ο Συρρακιώτης Δημήτρης Δημητρίου


Στιγμιότυπο απ' την συνέντευξη τύπου

Δεσμεύσεις σε τρεις πυλώνες ανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» Δημήτρης Δημητρίου. 
Τον βασικό στόχο της παράταξης «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» που δεν είναι άλλος από το να ανταποκριθεί το Επιμελητήριο στο θεσμικό του ρόλο ως ανώτατο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας, βοηθώντας τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά αδιέξοδα της εποχής, ανέπτυξε ο υποψήφιος πρόεδρος για το νέο Δ.Σ και επικεφαλής της παράταξης Δημ. Δημητρίου.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Δημητρίου, πλαισιωμένος από υποψηφίους συμβούλους της Κίνησης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και υποστήριξε, ότι θα πρέπει το ΔΣ να πάψει να είναι ένα κλειστό, εσωστρεφές κλαμπ που δεν προσφέρει καμία ανταποδοτικότητα, όπως είπε, στα μέλη του Επιμελητηρίου. Εξάλλου, άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη διοίκηση Μπαράτσα λέγοντας πως δε γίνεται το Επιμελητήριο να ταυτίζεται στη συνείδηση των επαγγελματιών με ένα ποσό το οποίο υποχρεωτικά καλείται να πληρώσει για να θεωρήσει τα βιβλία του.
«Πρέπει κάθε ευρώ που δίνει κάθε επιχειρηματίας να επιστρέφει πίσω σε αυτόν», τόνισε χαρακτηριστικά για να αναφερθεί στη συνέχεια στους τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζεται και για τους οποίους δεσμεύεται να κινηθεί εφόσον εκλεγεί.
Ο πρώτος έχει να κάνει με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, ο δεύτερος με στοχευμένες παρεμβάσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας και ο τρίτος με πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
«Θα σταθούμε δίπλα στα μέλη μας και δίπλα στις αρχές του τόπου, για να χαράξουμε από κοινού και να εφαρμόσουμε αναπτυξιακές στρατηγικές προς όφελος των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών του νομού μας»,
σημείωσε.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε εφόσον συμφωνήσουμε επί των αρχών για το καλό του Επιμελητηρίου. Ο κ. Μπαράτσας θα έχει αρκετά μέλη στο νέο ΔΣ επομένως μπορούμε να συζητήσουμε για τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου και να δώσουμε νέες ιδέες στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής μας. Αυτό που θέλουμε άλλωστε είναι να βοηθήσουμε ώστε οι επιχειρήσεις να πάνε καλύτερα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», κατέληξε.  

Και λίγα λόγια για τον υποψήφιο
Ο Δρ. Δημήτρης Δημητρίου του Χρήστου είναι γεννημένος στα Γιάννενα το 1964. Έχει καταγωγή από το Συρράκο.
Είναι παντρεμένος με την Σπυριδούλα Γεραλέξη και έχει δύο γιούς.
Έχει σπουδάσει Βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων στην Μικροβιολογία.
Επαγγελματικά δραστηριοποιείται από το 1993 έως σήμερα ως ιδιοκτήτης της εταιρείας “Βιοανάλυση Επιστημονικά Εργαστήρια” που ασχολείται με αναλύσεις σε νερά και τρόφιμα και της εταιρείας Watermac που ασχολείται με την εμπορία εμφιαλωμένου νερού.
Είναι επίσης Μελετητής σε μελέτες περιβαλλοντικές και ιχθυολογικές καθώς και σύμβουλος – επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας ISO και σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι μέλος αρκετών επιστημονικών εταιρειών με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

1 σχόλιο:

  1. Πλέον δεν είναι υποψήφιος έχει γίνει μεγάλη προεδράρα...!!!
    και τρελαίνομαι.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή