Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Θερινό σινεμά στο Προσήλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων το Σαββατόβραδο

Στιγμές δροσιάς και πολιτισμού, θα ζήσουν και φέτος
οι Προσηλιώτες και οι παρευρισκόμενοι.
Η φωτογραφία είναι απ’ τις περισινές προβολές
 Για δεύτερη χρονιά θερινό σινεμά στο Προσήλιο.
Βραβευμένες ταινίες απ' το Διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας

Όσοι τυχεροί έχουν μείνει στην πόλη ή στα χωριά του νομού Ιωαννίνων, θα έχουν τη δυνατότητα να “δροσιστούν” και να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατόβραδο παρακολουθώντας δωρεάν ταινίες που έχουν πολλά να πουν, κάτω από τον πλάτανο στην παραδοσιακή πλατεία του Προσηλίου. 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, οι σινεφίλ και γενικότερα οι λάτρεις του πολιτισμού θα δουν από κοντά κάποιες από τις διακριθείσες ελληνικές ταινίες του 13ου Ανεξάρτητου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας. 
Η αρχή γίνεται το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012, στις 9μ.μ. με...την προβολή τριών ταινιών στο Προσήλιο, Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των ταινιών έγινε με στόχο την αφύπνιση μέσω της έβδομης τέχνης της...
ελληνικής κοινωνίας, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε από κοινού τις δυσκολίες της κρίσης που δυστυχώς χαρακτηρίζει πολλούς τομείς της ζωής μας. 
Απο τις περισινές ετοιμασίες για το φεστιβάλ
Η πρώτη ταινία με τίτλο “Οδός Σφακτηρίας” σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Οικονόμου πραγματεύεται την ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης εμπειρίας και τις κοινές υπαρξιακές αναζητήσεις των διαφορετικών κατοίκων ενός μικρού δρόμου στο Κεραμεικό. Ακολουθεί η μικρού μήκους ταινία της Μαριάννας Παπακώστα “Το ασανσέρ” που έλαβε την ειδική διάκριση για την καταγραφή της αλλοτρίωσης μέσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής, ενώ η βραδιά θα κλείσει με το “Πάτρα, Πράσινη Πόλη… Περίπου”, το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Φαφούτη που κέρδισε το ειδικό βραβείο της επιτροπής του φεστιβάλ στην κατηγορία «Αστικό Περιβάλλον-Οικολογικός Πολιτισμός». 
Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία τριών φορέων: του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσηλιωτών Ιωαννίνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Τα Πατήματα” και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Η εθελοντική προσφορά των μελλών των δύο συλλόγων, η αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και η σημαντική συνεισφορά των χορηγών επιτρέπουν την προσφορά της εκδήλωσης στο κοινό δίχως αντίτιμο, πράξη που συμβαδίζει απόλυτα τόσο με τη λογική λειτουργίας και ύπαρξης των πολιτιστικών συλλόγων όσο και με την απαίτηση των ημερών που διανύουμε. 
Η βρύση στην πλατεία του Προσήλιου, φωταγωγημένη
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η εταιρία courier ΤΝΤ, το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.) και το ξενοδοχείο "Λάκμος" στο χωριό Προσήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου