Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Απ’ τους …αετούς, πέταξε μόνον ο Σταυραετός. Όλα τα "μπαράζ" της μακρόχρονης ιστορίας του. Πλούσιο φωτορεπορτάζ



Η πρώτη σφραγίδα του Σταυραετού
Σε αγώνα μπαράζ παραμονής επιβλήθηκε της ομάδας του Αετού Περιστερίου με  1-2 με ανατροπή του σκορ.
Για τρίτη φορά η ιστορική ομάδα του Συρράκου αγωνίστηκε σε αγώνα μπαράζ.
Νικήτρια βγήκε όλες τις  φορές απ' την ...ψυχοφθόρα διαδικασίασιο


Πλούσιο φωτορεπορτάζ απ' τον αγώνα



Γράφει ο Βασίλης Κίστης

Σταυραετός Συρράκου και Αετός Περιστερίου αναμετρήθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου σε αγώνα μπαράζ παραμονής στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου,
Ο Σταυραετός Συρράκου έπαιζε για την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει αφετηρία το 1977 όταν και πρωτοϊδρύθηκε η ομάδα. Μια ιστορία η οποία έχει να του καταγράψει αρκετούς τίτλους και ένα …όνομα που αποτελεί δέος στον φίλαθλο κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των Ιωαννίνων. Ιστορία που τον καταδεικνύει με συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική κατηγορία ή Εθνική Ερασιτεχνική (όπως μετονομάστηκε αργότερα η κατηγορία) και με δύο τρόπαια σαν κυπελλούχου ομάδας της ΕΠΣΗΠ.
Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του μπαράζ
Αλλά και με μια μελανή σελίδα όταν το 2008 …διαλύθηκε απ’ τον τότε πρόεδρό της κο Κουρή,  έχοντας δύο συνεχόμενες συμμετοχές στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην δηλώνεται στο πρωτάθλημα να αγωνιστεί.
Μετά απ’ τα δύο «πέτρινα» χρόνια στα οποία η ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και χάρις στην αγάπη ορισμένων Συρρακιωτών οι οποίοι την πήραν στις πλάτες τους, την ξαναΐδρυσαν με το όνομα Α.Ο.Συρράκου και με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να την κάνουν να αγωνίζεται στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία. (πλέον η ομάδα έχει μετονομαστεί εκ νέου σε Ν. Σταυραετός Συρράκου).
Πάντως ο Σταυραετός φέτος αγωνίστηκε για τρίτη φορά σε αγώνα μπαράζ στην μακρόχρονη ποδοσφαιρική του ιστορία.
Η πρώτη φορά ήταν την τρίτη (3η) ποδοσφαιρική περίοδο από ιδρύσεώς του, ...

όταν τότε ισοβάθμησε στην κορυφή της βαθμολογίας της Β΄Ερασιτεχνικής κατηγορίας με τις ομάδες του Τιτάνα Λογγάδων και της ομάδος του Δωδωναίου. Σε αγώνες μπαράζ μεταξύ τους, οι τρείς ομάδες διεκδίκησαν την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος . Ήταν για την περίοδο 1979-1980 και τότε ο Σταυραετός στις 3 και 14 Μαίου 1980 επιβλήθηκε των αντιπάλων του με σκορ 2-1 και 4-2 αντίστοιχα και εξασφάλισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.
Το πρώτο γκολ του Σταυραετού
Η δεύτερη φορά ήταν για την περίοδο 1996-1997 όταν ο Σταυραετός και πάλι αγωνιζόμενος στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία επικράτησε στην ισοβαθμία του ομίλου της ομάδας της Κοσμηράς και αγωνίστηκε σε αγώνα μπαράζ παραμονής στην κατηγορία με τον Ολυμπιακό Ιωαννίνων, του έτερου ομίλου. Μετά από ένα ισόπαλο αγώνα στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση, ο Σταυραετός επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι με ήρωα τον τερματοφύλακά του Κατσάνο που απέκρουσε τρία πέναλτι και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Συρράκου να πανηγυρίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το τελευταίο μπαράζ με τον Αετό Περιστερίου μπορείτε να διαβάσετε στο  http://sirrakiotis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_20.html
Ο Βαγγέλης Ντόντης διεκδικεί την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει στα δίκτυα (νικητήριο γκολ)

Η αγωνία έκδηλη στον πρόεδρο και προπονητή της ομάδας Δημήτρη Ιωάννου
Κατάμεστο το γήπεδο της Ε.Π.Σ.ΗΠ.
Το "φύλλο αγώνος" όταν αυτό έκλεισε απ' τους διαιτητές
Ευχαριστούμε τον συνεργάτη μας και συγχωριανό μας Βασίλη Κίστη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου