Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

«Σπάσιμο» της απομόνωσης ζητούν οι επαγγελματίες των Πραμάντων 
Οι επαγγελματίες των Πραμάντων, θα συναντήσουν την ερχόμενη Τρίτη την ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, για να ζητήσουν την βελτίωση της οδικής σύνδεσηςΤην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης των Πραμάντων με την εκτέλεση των αναγκαίων οδικών έργων ζητούν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 
Με βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει τα Πράμαντα με τα Γιάννινα, αφού οι συνδέσεις με την Εγνατία στον κόμβο Ζαγορίου (Αράχθου) ή με την Ιόνια στον κόμβο Σκλίβανης, που ήταν κάποτε στο προσκήνιο, σήμερα λόγω έλλειψης πόρων και μελετών, ούτε καν συζητούνται...
Τα Πράμαντα, έδρα του δήμου Βορείων Τζουμέρκων αποτελούν ζωντανό κύτταρο ανάπτυξης, με πολλές επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό (εστίαση, ξενώνες κλπ), αλλά λείπουν οι δρόμοι σύνδεσης με τα αστικά κέντρα και δη τα Γιάννινα. 
Οι επαγγελματίες θα συναντήσουν την ερχόμενη Τρίτη την ηγεσία της Περιφέρειας για να ζητήσουν την βελτίωση της οδικής σύνδεσης. Την απόφαση αυτή έλαβαν σε ...
συνάντηση εργασίας την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Επαγγελματιών Πραμάντων, αποτελούμενη από τους Λάμπρο Σιαπλαούρα, Γιάννη Μπούντζα, Χρήστο Μπούντζα και Μπάμπη Τριανταφύλλου, στη συνάντηση κυριάρχησε το τεράστιο πρόβλημα της συγκοινωνιακής απομόνωσης της περιοχής που αποτελεί τροχοπέδη για την απρόσκοπτη επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστική παραγωγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική βελτίωση από τη δεκαετία του ΄50 με εξαίρεση την σημαντική παρέμβαση στο τμήμα Ελληνικό –Καλέντζι. Πρόκειται για το μεγάλο έργο, που υλοποιεί η Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ, βελτίωσης της 2ης Επαρχιακής οδού, αλλά το πρόβλημα για την ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση στα Πράμαντα ξεκινά από εκεί που σταματά αυτή η παρέμβαση, δηλαδή μετά τη γέφυρα Πλάκας...
Το έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (πιστώσεις που είχαν εγκριθεί από τον Στ. Καλογιάννη όσο ήταν αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών) που δημοπρατήθηκε προ ημερών, από γέφυρα Τσιμόβου προς Μιχαλίτσι δεν αφορά άμεσα τα Πράμαντα, αλλά τον παλιό δήμο Τζουμέρκων.
Με δεδομένο ότι δρόμος σύνδεσης με την Εγνατία ή την Ιόνια δεν μελετάται, το βάρος πέφτει στη βελτίωση του υπάρχοντος επαρχιακού δρόμου, εκτός κι αν η Περιφέρεια έχει κάτι άλλο να προτείνει. Οι επαγγελματίες, πάντως, εξέφρασαν, στη συνάντηση της Κυριακής, την οργή και αγανάκτηση για την εγκατάλειψη που βιώνουν και όπως μεταφέρει η επιτροπή τους, «απαιτούν να δοθεί, επιτέλους, μία λύση σ΄ αυτό το χρόνιο πρόβλημα». Για το σκοπό αυτό επαναβεβαίωσαν την βούλησή τους να ασκήσουν κάθε μέσο πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων) προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.
Έτσι, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 10Σεπτεμβρίου πολυμελής αντιπροσωπεία επαγγελματιών της περιοχής θα συναντηθούν με την ηγεσία της Περιφέρειας.
Πηγή: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου