Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ξεκίνησαν οι ορκωμοσίες των μελών των νέων δημοτικών συμβουλίων. 
Παρουσία πλήθους δημοτών, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων, έδωσαν τον νενομισμένο όρκο στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου στα Πράμαντα.
Προηγήθηκε αγιασμός και στη συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» με επικεφαλής τον Γιάννη Σεντελέ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τασία Κίτσου, καθώς και οι δύο δημοτικοί και ο ένας τοπικός σύμβουλος που εξέλεξε η παράταξή της.
Στον σύντομο λόγο του ο κ. Σεντελές αναφέρθηκε στις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι καλλικρατικοί Δήμοι λόγω των συνεχώς μειούμενων πόρων, της έλλειψης προσωπικού και της αμφισβήτησης του πολιτικού ...

προσωπικού, ωστόσο τόνισε πως παρά τις δυσκολίες υπάρχει πεδίο ενασχόλησης για τις νέες δημοτικές αρχές.
Παρουσιάζοντας το πλαίσιο των προτεραιοτήτων του για την επόμενη πενταετία, είπε πως το βάρος θα δοθεί στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στη μεταποίηση των προϊόντων, αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη την οποία χαρακτήρισε προνομιακό πεδίο. Ωστόσο, διευκρίνισε πως απαραίτητη είναι η άρση της οδικής απομόνωσης μέσω της σύνδεσης με την Ιόνια και την Εγνατία Οδό, αλλά και η βελτίωση των υφιστάμενων οδικών προσβάσεων. Επίσης, στάθηκε στα μεγάλα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από το νέο ΕΣΠΑ, τόσο για την κατασκευή μεγάλων έργων όσο και για τους κατοίκους.
Τέλος, ευχαρίστησε για τη μεγάλη στήριξη στις εκλογές και το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό εκλογής του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε θεωρούμε ότι αποτελεί λευκή επιταγή, αλλά ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας».
Το λόγο πήρε και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τασία Κίτσου, αναφέροντας πως μπορεί να εκλέγεται για πρώτη φορά, αλλά γνωρίζει καλά τα προβλήματα της περιοχής και των ανθρώπων της. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους δημότες να είναι κοντά στην παράταξη και στους αγώνες που θα δώσει, καθώς «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.


ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑnews – ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΖΕΛΕΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου