Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Περνάει ο καιρός για το Γεφύρι Πλάκας

Το υπουργείο Πολιτισμού, πέραν της αρχικής του ένθερμης δήλωσης στις αρχές Φεβρουαρίου για την αναστήλωση της Γέφυρας της Πλάκας, κάθε άλλο παρά προχωρά τις διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή μας, οι φορείς τα έχουν βρει μεταξύ τους και συνεργάζονται πια για την επίσπευση των διαδικασιών. Περιφέρεια Ηπείρου, δήμος Βορείων Τζουμέρκων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά και Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου έχουν δώσει τα χέρια τους και πιέζουν όλοι μαζί το υπουργείο να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση.
Για τη σύμπραξη των δυνάμεων αυτών, καθοριστική ήταν η σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Περιφέρεια, όπου συμφωνήθηκε να προταθεί στο υπουργείο Πολιτισμού η σύσταση ενός φορέα. Στον φορέα αυτόν, όπως προτείνεται, θα συμμετέχουν και οι τέσσερις. Απαιτείται όμως η εποπτεία των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού.
«Αν πάμε με τους ρυθμούς που σκέφτεται το υπουργείο, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Ανέφερε δε ότι έχει εξουσιοδοτηθεί το ...
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο έχει κάνει την πρόδρομη έκθεση για την αναστήλωση του γεφυριού, να ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου για να τεθεί ένα πιο άμεσο χρονοδιάγραμμα. Αν και ο περιφερειάρχης δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα που σκέφτεται το υπουργείο, διαφάνηκε ότι σίγουρα δεν είναι αυτό που έχει προτείνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου και με το οποίο συμφωνούν όλοι οι φορείς. «Εμείς έχουμε πει ότι, όταν θα ανοίξει ο καιρός, θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα πράγματα που έχει προτείνει το Πολυτεχνείο» τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Ο περιφερειάρχης εμφανίστηκε πάντως πολύ προβληματισμένος και ανήσυχος για το τι μέλλει γενέσθαι. «Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της όλης υπόθεσης» τόνισε, επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες στο υπουργείο.
Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Ηπείρου προσπαθεί κι αυτή με τον τρόπο να πιέσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μην αφήσει στην τύχη της την όλη υπόθεση. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιείται επιστολή του ηπειρώτη επιχειρηματία Νίκου Λούλη, ο οποίος, αφού διαπιστώνει και ο ίδιος την καθυστέρηση που παρατηρείται στην όλη υπόθεση, επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να καλύψει μέρος της δαπάνης για την αποκατάσταση του μνημείου. Η επιστολή αυτή με αποδέκτη τον περιφερειάρχη, στάλθηκε από την Περιφέρεια στο υπουργείο Πολιτισμού. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καχριμάνης ήταν σαφής όσον αφορά το οικονομικό μέρος για την αναστήλωση του γεφυριού, εκφράζοντας εμμέσως τον προβληματισμό του για τις χορηγίες και δωρεές αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση. «Όσο είναι ζεστό ακόμη το σίδερο, χρήματα θα συγκεντρωθούν από  τους Ηπειρώτες, τον κ. Λούλη, την Τράπεζα Πειραιώς και από όσους έχουν στείλει επιστολές ότι μπορούν να βοηθήσουν» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Ηπειρωτικός Αγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου