Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών "Η Πίνδος" στο φεστιβάλ της ΧΟΦΕΘ στην Θεσσαλονίκη


Στο 30ο  Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής συμμετέχει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών «Η Πίνδος» αύριο Κυριακή ,  25 Μαρτίου 2012 το βράδυ.
Το φεστιβάλ διοργανώνει η Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης στο κινηματοθέατρο της Α΄ Φοιτητικής Εστίας στην περιοχή των 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης.  
Στην πρώτη θεματική ενότητα του φεστιβάλ που αφορά την Ήπειρο και σηματοδοτεί και την έναρξη του φεστιβάλ, μαζί με το χορευτικό τμήμα απ’ τους Καλαρρύτες, συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου.
Τα δύο Ηπειρώτικα συγκροτήματα θα πλαισιώσει η Ηπειρώτικη ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα, με την οποία θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες.
Το χορευτικό συγκρότημα των Καλαρρυτών
Να σημειώσουμε ότι το φεστιβάλ αυτό, συνεχίζεται καθ΄όλη την ερχόμενη βδομάδα με διαφορετική θεματική ενότητα κάθε φορά και με διαφορετικά συγκροτήματα απ΄ όλες της γεωγραφικές ενότητες της πατρίδος μας


Παρακάτω σας παραθέτουμε το Δελτίο τύπου που εξέδωσε η Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης


Φέτος διοργανώνουμε ακόμα ένα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ! ! !

Ένα Φεστιβάλ που έχει καταξιωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και μετρά 30 ΧΡΟΝΙΑ ζωής !!! Eνα φεστιβάλ που δεν θα "γεράσει" ποτέ όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αγαπούν και ασχολούνται με την παράδοση και καταφέρνουν κάθε χρόνο να σμίγουν όλη την Ελλάδα!!

Ξεκίνησε το 1982 ως τριήμερο, έπειτα τετραήμερο, πενθήμερο και εδώ και περίπου 25 χρόνια έχουμε ένα οκταήμερο γεμάτο χορό, τραγούδια και έθιμα, κάθε μέρα του οποίου αφιερώνεται στη μουσικοχορευτική παράδοση μιας γεωγραφικής περιοχής της Ελλάδας...

Με χαρά λοιπόν σας προσκαλούμε και φέτος, να παρευρεθείτε στο κινηματοθέατρο, να απολαύσετε χορευτικά συγκροτήματα, πολιτιστικούς συλλόγους και αυθεντικές ορχήστρες και να γίνετε μέρος αυτής της γιορτής που έχει σκοπό να αναδείξει και να προβάλλει ανόθευτα την μοναδική παράδοση του τόπου μας ! ! !
Σας περιμένουμε λοιπόν !!!

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου