Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αδερφοποιήθηκε ο Σύλλογος Ματσουκίου με την αδερφότητα της Τζούρτζιας Ασπροποτάμου




Ματσούκι και Τζούρτζια αδερφοποιήθηκαν την Κυριακή.

Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι των δύο βλαχοχωρίων που τα χωρίζει ο ορεινός όγκος της Πίνδου, υπέγραψαν την αδερφοποίησή τους στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων στην Τζούρτζια



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε η Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας Αθαμανίας (Φ.Α.Τ.Α.) το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουλίου 2013, στο ιστορικό Αρχοντοχώρι του Ασπροποτάμου καθώς τόσο το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αλλά και η μεγάλη συμμετοχή των απανταχού Τζουρτζιωτών που τις πλαισίωσαν , έδωσαν πραγματικά μια άλλη διάσταση στο τοπικό κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι αναδεικνύοντας την Φ.Α.Τ.Α ως μια σπάνια περίπτωση πολιτιστικού φορέα που μέσα από την διαχρονική πορεία των 120 χρόνων προσφέρει σημαντικά πράγματα για την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς τα, αλλά και την πρόοδο του χωριού τους .


Το Σάββατο 27 Ιουλίου το πρωί στον προαύλιο χώρο του...
Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, διεξήχθησαν οι εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας της Αθαμανίας. 120 χρόνια Ιστορίας και προσφοράς».
Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 τελέστηκε θεία Λειτουργία στον
Και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές στην αδερφοποίηση
Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής όπως και η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων της Τζούρτζιας.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την αδελφοποίηση της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας της Αθαμανίας με τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η ΒΥΛΙΖΑ» και την παρουσίαση των χορευτικών Τμημάτων στο πλαίσιο της αδελφοποίησης.


Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα μα πλήθος κόσμου την αδελφοποίηση υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Καλαμπάκας και Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές.
Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση που τιμήθηκε δεόντως από τους Ανθρώπους και των δύο Συλλόγων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου