Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι κινηματογραφικές προβολές στο Προσήλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Για 3η χρονιά οι διακριθείσες ταινίες του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας, προβλήθηκαν στο Προσήλιο.

Ένα γεγονός που τείνει να καταστεί θεσμός για την περιοχή των Τζουμέρκων



Φέτος, με σύμμαχο το καιρό, οι εκδηλώσεις κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερους θεατές από τις προγούμενες χρονιές δίνοντας κουράγιο στο Σύλλογο να συνεχίσει και να καταστήσει την διοργάνωση θεσμό για όλη την ευρύτερη περιοχή.
 Οι θέσεις κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο γέμισαν ενώ αρκετοί προτίμησαν και τα πεζούλια της παραδοσιακής μας πλατείας. Αν και φαινομενικά οι ταινίες έδειχναν από τη θεματολογία τους τελείως διαφορετικές κατάφεραν να καθηλώσουν το κοινό που στην τεράστια πλειοψηφία του παρακολούθησε όλες τις ταινίες.

Σε μια άρτια διοργάνωση, με υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας, με ιδανικές...
συνθήκες παρακολούθησης (με μοναδική παραφωνία κάποιους μεμονομένους που προτίμησαν να καθήσουν πίσω από το πανί στο καφενείο αντί μπροστά από αυτό....) συγχωριανοί, κοντοχωριανοί
αλλά και άνθρωποι που διένυσαν περισσότερα χιλιόμετρα βρέθηκαν στο Προσήλιο για να ακούσουν τους ήχους της γκάιντας, να απολαύσουν αυθεντικούς ανθρώπους της υπαίθρου, να σχολιάσουν καυστικά τις ομοιότητες "Τρόιχαντ" και ΤΑΙΠΕΔ, να συγκινηθούν με το "Τimor" αλλά και να θαυμάσουν μια ηπειρώτικη δημιουργία με έντονο γιαννιώτικο χρώμα, την "Απέναντι όχθη".

Ο Σύλλογος Προσηλιωτών θέλει να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης:

Τον Μέγα Χορηγό της εκδήλωσης, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, την εταιρεία courier ΤΝΤ, το ξενοδοχείο "Λάκμος" αλλά και τους σημαντικούς χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης, την εφημερίδα "Ηπειρωτικός Αγών" και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, ώστε να καταφέρουμε και φέτος να στήσουμε το κινηματογραφικό πανί στη πλατεία του χωριού μας και να καταφέρουμε να ταξιδέψουμε το έργο των δημιουργών των ταινιών στα βουνά των Τζουμέρκων.

Το επόμενο ραντεβού προβολών...θα είναι αρκετά σύντομο!!!!
Παραμείνεται συντονισμένοι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου