Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στο δικό τους «σπίτι» οι Σκακιστές των Ιωαννίνων

Ο πρόεδρος Ντίνος Συγκούνας κόβει την πίτα

Οι σκακιστές Ιωαννίνων, μετά την παραχώρηση κτιρίου απ' την Περιφέρεια Ηπείρου και την ολοκληρωτική ανακαίνιση, απέκτησαν τον δικό τους χώρο στην "καρδιά" της πόλης



Με την κοπή της βασιλόπιτας συνδυάστηκε η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του νέου χώρου του Συλλόγου Σκακιστών Ιωαννίνων, που πλέον στεγάζεται στο παλιό Κτηνιατρείο που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Αγίας Μαρίνης 58 και  Χρ. Κάτσαρη  (έναντι Δημοτικού Ραδιοφώνου).
Η εκδήλωση του Σαββάτου είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και ελπίδα όλων είναι ο νέος χώρος να αποτελέσει μία «κυψέλη» αθλητισμού και πολιτισμού, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με ένα πνευματικό παιχνίδι που ακονίζει το πνεύμα και τον νου. Στην εκδήλωση μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε και αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ  του Υ. Μαιτρ κ. Ν. Τεπελένη με μικρούς, αλλά και μεγάλους σκακιστές.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σκακιστών Ιωαννίνων Συρρακιώτης Ντίνος Συγκούνας ευχαρίστησε την Περιφέρεια και ιδίως την Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη για την παραχώρηση του κτηρίου, καθώς και όλους όσους πρόσφεραν για τη διαμόρφωσή του.
Παρούσες στην εκδήλωση η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας
Δημοκρατίας και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου και η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, οι οποίες, με την ιδιότητα και των μητέρων παιδιών που ασχολούνται με το σκάκι, προέτρεψαν όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στον Σύλλογο Σκακιστών Ιωαννίνων. Η κα. Ασημακοπούλου ευχήθηκε μάλιστα ο επόμενος πρωταθλητής σκακιού να είναι από τα Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου