Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Παρουσίαση υποψηφίων Δημάρχων καταγόμενων απ' τα Βόρεια Τζουμέρκα. Γιάννης Θάνης. Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας

Το sirrakiotis blogspot.com, παρουσιάζει υποψηφίους Δημάρχους όλων των Αυτοδιοικητικών σχημάτων που διεκδικούν την ψήφο στις εκλογές του Μαΐου και που έλκουν την καταγωγή τους απ’ τον Δήμο Βορείων ΤζουμέρκωνΣκοπός είναι να προβληθούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων για την καλύτερη ενημέρωση των συμπατριωτών μας.




Στα πλαίσια παρουσίασης των υποψηφίων Δημάρχων, σήμερα παρουσιάζει τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας που διεκδικεί τον Δήμο με την παράταξη "Αριστερή Παρέμβαση"






Ο Γιάννης Θάνης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1966, ενώ έλκει την καταγωγή του από το Συρράκο.

Είναι γυμναστής- χοροδιδάσκαλος (απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών), ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και μέλος της Αντ.Αρ.Συ.Α.

Το 1981 οργανώθηκε στη ΚΝΕ και το 1984 στο ΚΚΕ. Διαγράφηκε το 1989 μαζί με τη πλειοψηφία της ΚΝΕ όταν αρνήθηκε να υπακούσει στη συγκρότηση των κυβερνήσεων Τζαννετάκη και οικουμενικής με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) που σήμερα συμμετέχει στην Αντ.Αρ.Συ.Α.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με την Μαχόμενη Αριστερά και το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕ.Ρ.Α). Επίσης ήταν ...υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2006 με το ψηφοδέλτιο της «Ανυπόταχτης Πρέβεζας» και το 2010 με το ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Παρέμβασης πολιτών Πρέβεζας».

Στην συνδικαλιστική του πορεία διετέλεσε μέλος του ΔΣ συλλόγου φοιτητών ΤΕΦΑΑ, πρόεδρος του συλλόγου αδιορίστων εκπαιδευτικών Ν. Πρέβεζας και του πανελλαδικού συντονιστικού κατά την περίοδο των μεγαλειωδών αγώνων των αδιόριστων εκπαιδευτικών το 1998 ενάντια στο νόμο Αρσένη και την κατάργηση της επετηρίδας ως τρόπος διορισμού στην εκπαίδευση.

Στην Πρέβεζα, μετά από την μόνιμη επιστροφή του το 1992, έχει πρωτοστατήσει στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη και στην προβολή της Πρέβεζας μέσα από την διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών κάθε καλοκαίρι, την συμβολή του στην λέσχη φίλων δημοτικής παραδοσιακής μουσικής “Βερενίκη”, καθώς και με την ίδρυση του Χορευτικού Ομίλου Πρέβεζας που διευθύνει, με συνεχείς παρουσίες και διακρίσεις σε όλη τη χώρα και σε διεθνή φεστιβάλ ανά την υφήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου