Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας, στα Γιάννενα και στο Προσήλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Πολύς ήταν ο κόσμος στην κεντρική πλατεία του Προσήλιου
Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας, ήρθε για ένα διήμερο στο Νομό Ιωαννίνων. Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, μικροί και μεγάλοι στα Ιωάννινα και στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν έξι ταινίες ανεξάρτητων Ελλήνων δημιουργών, που διακρίθηκαν στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των δύο χώρων προβολής μόνο τυχαία δεν ήταν. Το ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. είναι ένας ζωντανός χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας και απόλυτα συνυφασμένος με την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου μας.
Από την άλλη, η κεντρική πλατεία του Προσηλίου με τον “γέρο πλάτανο”, αποτελούσε και αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς για την τοπική κοινωνία, μιας και εκεί ο κόσμος του χωριού τραγουδάει και χορεύει για δεκαετίες τους καημούς και τις χαρές του.
Οι δύο χώροι μετετράπησαν - για λίγο έστω - σε θερινό σινεμά αποκτώντας μια πολιτιστική ταυτότητα που σέβεται την ουσία δίχως μεγαλομανίες και ακρότητες. Άλλωστε στόχος της τοπικής διοργάνωσης με την επιλογή κυρίως του χωριού του Προσηλίου ως δεύτερου σταθμού των προβολών, ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που ίσως δεν είχαν ξαναδεί κινηματογραφικό πανί να αισθανθούν την μαγεία της Έβδομης Τέχνης. Η άρτια διοργάνωση, η προσέλευση του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς και η έκδηλη ικανοποίηση του κοινού από την υψηλή ποιότητα των προβαλλόμενων ταινιών, έθεσαν τις καλύτερες βάσεις για την συνέχιση της προσπάθειας στο μέλλον.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλιωτών Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Πατήματα” και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων φιλοδοξούν να επεκτείνουν άμεσα τη συνεργασία τους, προσφέροντας στο κοινό του Νομού και άλλες δυνατότητες πολιτιστικού περιεχομένου ενώ θέλουν να ευχαριστήσουν την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, την εταιρία ταχυμεταφορών TNT και το ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. για την έμπρακτη υποστήριξη του εγχειρήματος, καθώς και την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε παραχωρώντας το δικαίωμα προβολής των ταινιών.
Τέλος, εύχονται καλή επιτυχία στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στη πόλη της Πάτρας.

Πηγή: epirus on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου