Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλέχθηκαν οι αντιπρόσωποι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την ΠΕΔ

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, εξέλεξε τους αντιπροσώπους που θα τον εκπροσωπήσουν στην ΠΕΔ.
Η παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ εξέλεξε τον Άλκιβιάδη Λάνταβο ο οποίος είναι έμπειρο στέλεχος έχοντας διατελέσει τρεις τετραετίες πρόεδρος Ματσουκίου, οκτώ χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ και δύο τετραετίες αντιπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ. 
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Γιάννη Αργύρη εξέλεξε το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Μασσαλά.
Η γενική συνέλευση της ΠΕΔ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στις 30 του μήνα
Στη συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου μετέχουν 125 εκπρόσωποι.
Το διοικητικό της συμβούλιο θα αποτελείται από 21 μέλη, εκ των οποίων οι 12 θα είναι δήμαρχοι και οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι.

Ενόψει λοιπόν της εκλογικής αυτής αναμέτρησης για τον δήμαρχο της Ηπείρου, ο συσχετισμός δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί από τις περσινές εκλογές δίνει άνετο προβάδισμα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η στήριξη αναμένεται να δοθεί στον δήμαρχο Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιο από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Εδώ υπήρχε όμως ένα μπλοκάρισμα καθώς ο δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης επιθυμεί την προεδρία του νέου οργάνου. Γι’ αυτό και από την επίσημη ανακοίνωση προ ημερών, ο υποψήφιος για την ΠΕΔ Ηπείρου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ έλειπε από τη λίστα.

Στο μέτωπο της ΝΔ, γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης δυνάμεων. Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση δημάρχων και δημοτικών συμβούλων για το ποιος μπορεί να ηγηθεί.
Στον χώρο της Αριστεράς, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για ανάδειξη μέλους στο διοικητικό συμβούλιο. Οι παρατάξεις της Αριστεράς έχουν καταγγείλει ότι ο νόμος δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον για τις μικρότερες παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου