Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Στις 6 Ιουλίου παραδίδεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η σύνδεση με τους Καλαρρύτες


 Πρόκειται για το δρόμο Ανθούσα-Μπάρος-όρια νομού Τρικάλων-σύνδεση με Καλαρρύτες





Ο δρόμος Ανθούσα-Μπάρος-όρια νομού Τρικάλων-σύνδεση με Καλαρρύτες, θα δοθεί στην κυκλοφορία, στις 6 Ιουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης και στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο περιφερειών και των νομών Τρικάλων και Ιωαννίνων.Τα έργα αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου και της ασφαλτόστρωσής του εκτείνονται σε 12 χιλιόμετρα ενώ από την πλευρά των Ιωαννίνων το μεγαλύτερο κομμάτι είναι έτοιμο εδώ και μερικά χρόνια.Μια σύνδεση που αναμένεται να αυξήσει την τουριστική κίνηση από την Ήπειρο σε μια περίοδο όπου ο κλάδος πνέει τα λοίσθια…
 Πρόκειται για ένα «μαγικό δρόμο», μέσα από μια διαδρομή
πυκνού δάσους που θα συνδέει πια τους δυο γειτονικούς.Νομούς και θα έχει πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τους κατοίκους των ορεινών και δύσβατων αυτών περιοχών, αλλά και για τις τοπικές οικονομίες καθώς θα εξασφαλίζει τη μετακίνηση επισκεπτών και φυσιολατρών.
Ο δρόμος ήταν χωμάτινος και επί πολλά χρόνια οι κάτοικοι τόσο της ορεινής Καλαμπάκας, όσο και κυρίως από την πλευρά των Ιωαννίνων και των Καλαρρυτών επέμεναν να πέσει άσφαλτος. 
Το έργο, από την πλευρά των ορίων του Ν. Τρικάλων (μήκους 12 χλμ. συνολικά) ολοκληρώθηκε και στις 6 Ιουλίου παραδίδεται και επισήμως στη κυκλοφορία. 
Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης μιλώντας στο trikalavoice.gr κάνει λόγο «για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο αλλάζει το τοπίο και δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των δυο Νομών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου