Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

10η Πανελλήνια Κατασκηνωτική Συνάντηση CANYONING στο καταφύγιο Μελισσουργών Άρτας.


Αυτό το Σαββατοκύριακο στο καταφύγιο Μελισσουργών Άρτας

18 - 22 Ιουλίου 2014
Μετά την μεγάλη επιτυχία της 9ης Πανελλήνιας συνάντησης καταβάσεων φαραγγιών και της μεγάλης προσέλευσης που είχε, επαναδιοργανώνεται στην περιοχή η 10ησυνάντηση, με περισσότερες και πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές. Η έδρα της συνάντησης αυτή τη χρονιά θα είναι το ορειβατικό καταφύγιο Μελισσουργών, ενώ προστέθηκαν κι αρκετές καινούριες διαδρομές.
Γνωρίστε μια καινούρια περιοχή με ψηλά βουνά, ποτάμια, φαράγγια, μεγάλους καταρράκτες, αλλά και σπήλαια.

Εκτός από canyoning, μπορείτε να κάνετε κι άλλες δραστηριότητες, όπως rafting, river trekking, πεζοπορία ορειβασία, αναρρίχηση, mountain bike, θρησκευτικό τουρισμό.

Γενικές πληροφορίες ...

Μετά την επιτυχή πανελλήνια συνάντηση το 2012 στην περιοχή, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε και πάλι σ’ αυτόν το τόπο, την καθιερωμένη ετήσια μας κατασκηνωτική πανελλήνια συνάντησηcanyoning. Η συνάντηση είναι ανοιχτή προς όλους αυτούς που αγαπάνε τη φύση και θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο των φαραγγιών. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν κι εντελώς αρχάριοι. Η διάρκεια της συνάντησης θα είναι 6 ημέρες με προαιρετική συμμετοχή. Η περιοχή έχει πολλά φαράγγια, ποτάμια, πεζοπορικές, ορειβατικές και ποδηλατικές διαδρομές, επίσης τα τελευταία δύο έτη, προσθέσαμε κι άλλες διαδρομές canyoning. Μπορείτε επίσης να κάνετε rafting, river trekking, να επισκεφθείτε αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, να φθάσετε ακόμη και σε όμορφες παραλίες. Ευχαρίστησή μας είναι να σας βοηθήσουμε να περάσετε όμορφα, να γνωρίσετε την όμορφη αυτή Ελληνική περιοχή.
Διοργανωτές

Η 10ησυνάντηση του canyoning διοργανώνεται και πάλι από τον Ε.Σ.Ε.Φ. (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ) με σκοπό την ανάδειξη των φαραγγιών της Ηπείρου, καθώς και των άλλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων της περιοχής. Υπεύθυνος της διοργάνωσης έχει ορισθεί ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής-οδηγός καταβάσεων φαραγγιών, ο οποίος οργάνωσε και τις εξερευνήσεις των περισσότερων φαραγγιών της περιοχής. Βασικός συνδιοργανωτής είναι ο εφορος του ΕΣΕΦ και διαχειριστης του ορειβατικου καταφυγιου Μελισσουργων Απόστολος Τσιμπανάκος, ο οποίος επιμελείται την διοργάνωση της συνάντησης.
Φορείς υποστήριξης

Η συνάντηση διοργανώνεται από τον Ε.Σ.Ε.Φ υπό την αιγίδα τηςΣ.Ο.Ε και με την υποστήριξη των παρακάτω φορέων:

Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου,

Δήμος Κ. Τζουμέρκων,

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ‘’Η ΒΥΛΙΖΑ’’
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου