Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σύσσωμος ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων για την μη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί  Πέμπτη 31 Μαρτίου, στο Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και συγκεκριμένα στο μουσείο τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης", μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η κοινή συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τού νομού για το «καυτό» θέμα του ΧΥΤΑ.
Θα παραστούν ο Δήμαρχος κος Γιάννης Σεντελές, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κος Γιάννης Αργύρης, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Γιάννης Σταύρου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων και φορέων της περιοχής, αλλά και μέλη επιτροπής αγώνα που έχουν οριστεί απ’ τον Καλλικρατικό Δήμο καθώς και μέλη της παλιάς επιτροπής αγώνα του πρώην Δήμου Κατσανοχωρίων.
Το φλέγον θέμα είναι ότι παρ’ όλο που ο νέος ΧΥΤΑ παραδόθηκε απ’ τον εργολάβο και είναι έτοιμος προς δοκιμαστική λειτουργία, ακόμη δεν έχει ακόμη αδειοδοτηθεί απ’ τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κο Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει σύντομη επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τσούκας και θα αποκλειστεί συμβολικά και για μία ώρα ο κόμβος εισόδου του Ελληνικού.
Όλος ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων πλέον κινείται σύσσωμος προς το να αποφευχθεί η υπογραφή της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ, μιας και στις 9 Μαΐου εκδικάζεται η προσφυγή φορέων και κατοίκων του Δήμου προς την Ελληνική Δικαιοσύνη που ισχυρίζονται πως ο εν λόγω ΧΥΤΑ, δεν πληρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις λειτουργίας και σε περίπτωση που λειτουργήσει θα έχει τεράστιες περιβαντολογικές επιπτώσεις σε όλη την κοιλάδα του Αράχθου.
Πάντως όπως μας διαβεβαιώνουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς της περιοχής, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διαμαρτυρία με κλείσιμο του ΧΥΤΑ, μέχρι τουλάχιστον να εκδοθεί η δικαστική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου