Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ζωής Αντίλαλοι...!!!

Πλησίασε τον τόπο της καταγωγής σου, για να γνωρίσεις τον εαυτό σου.
Πλησίασε τις ρίζες σου, για να απομακρύνεις την μοναξιά που πυργώθηκε μέσα σου, ζώντας σε μια παραπαίουσα, χωρίς οράματα και προσανατολισμό κοινωνία.
Πλησίασε τις ρίζες σου, για να πάρεις δύναμη και κουράγιο ν’ αντιμετωπίσεις την αβεβαιότητα και τη ρευστότητα της εποχής μας.
Πλησίασε αυτούς που σε αγαπούν, σε υπολογίζουν και θα αποκτήσεις και πάλι ταυτότητα, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία. Σκηνοθέτησε το Είναι σου στον τόπο των προγόνων σου και υποκλίσου στα απομεινάρια του μόχθου τους.
Θυμήσου αυτούς που έφυγαν, αυτούς που οι δυσχέρειες της ζωής δεν τους επέτρεψαν να ζήσουν…
Πλησίασε το κοιμητήρι. Ψιθύρισε τα ονόματά τους και σίγουρα θα νιώσεις μια γλυκιά μελαγχολία και μια ιδιάζουσα συγκίνηση.
Πλησίασε τα μονοπάτια που είναι ακόμα διαβατά. Εκεί θα συναντήσεις αυτούς που οριστικά έφυγαν να πορεύονται βιαστικά, για να προλάβουν τη ζωή, πριν πέσει ο ήλιος κι απλωθεί το μούχρωμα.
Πλησίασε, περισσότερο εσύ που βίωσες την ανείπωτη στέρηση μιας δύσκολης εποχής, τον τόπο του παιχνιδιού και θα αφουγκραστείς το κλάμα του μικρού γείτονά σου, όταν του άρπαζες το ψωμί με την ζάχαρη και έτρεχες ξυπόλητος να κρυφτείς στον αχυρώνα, για να μην σε βλέπουν, όταν το έτρωγες, με πολλή βουλιμία.
Ανηφόρισε στις ραχούλες στα διάσελα, στις κορφές και νιώσε την γαλήνη και την ψυχική πληρότητα, που μόνο το μεγαλείο της φύσης δαψιλώς προσφέρει, ξορκίζοντας το άρρητο, το ανερμήνευτο.
Πλησίασε τη φύτρα σου, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πλησιάσεις τους άλλους, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς.
Πλησίασε με οποιονδήποτε τρόπο τον μόχθο του πατέρα σου, την αγάπη και λαχτάρα της μάνας σου, που είναι ριζωμένα βαθιά στα άγονα, ξερικά χώματα του χωριού σου, και στήσε με τις αναμνήσεις σου απέρριτο μνημείο ευγνωμοσύνης.
«Ώ που με φέρεις μάγισσα και πλάνα φαντασία…..» Κ.ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ
Πλησίασε τις μοναδικές ανυπέρβλητες ομορφιές του χωριού σου.
Σίγουρα θα εφοδιαστείς με αισιοδοξία και πίστη για ζωή.
Σίγουρα θα αποκτήσεις αυτογνωσία και σταθερότητα στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία μας.
Το περήφανο χωριό μας, μας θέλει και μας περιμένει όλους.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου