Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

O Συρρακιώτης Γιάννης Βαΐτσης, που συμμετέχει στον αποκλεισμένο στην Ελλάδα «Στόλο της Ελευθερίας II» δηλώνει : «Παλεύουμε να ολοκληρώσουμε τον ανθρωπιστικό μας στόχο»

Η Ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή τον απόπλου των πλοίων του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ- Παραμένοντας Άνθρωποι»» για την αποκλεισμένη Γάζα, ωστόσο οι συμμετέχοντες στον «Στόλο» ο οποίος μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου, όπως έχει χαρακτηριστεί από το διεθνή Τύπο, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τις ακτές της Γάζας.
Στην αποστολή συμμετέχουν και οι δύο άνθρωποι από τα Γιάννενα, νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ο Παλαιστίνιος, με καταγωγή από τη Γάζα, Θεόδωρος Αλαντάση – Εσάμ και ο Συρρακιώτης Γιάννης Βαΐτσης.

Συμπαράσταση
Ο Γιάννης Βαΐτσης που βρίσκεται σε ένα από τα πλοία στα οποία έχει απαγορευτεί ο απόπλους για τη Γάζα βρήκε το χρόνο και μίλησε στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» για τις τελευταίες εξελίξεις:
«Η κυβέρνηση μας δυστυχώς σε απόλυτη συνεργασία με το Ισραήλ μας απαγορεύει να αποπλεύσουμε χρησιμοποιώντας φτηνές γραφειοκρατικές δικαιολογίες. Εμείς παρόλο τον πόλεμο εναντίον μας που εκδηλώθηκε και με σομποτάζ κομάντος στα καράβια μας μέσα σε ελληνικό έδαφος, επιμένουμε και παλεύουμε να ολοκληρώσουμε τον στόχο μας, που είναι
καθαρά ειρηνευτικός και ανθρωπιστικός»
, σημείωσε ο κ. Βαΐτσης και κάλεσε τον ελληνικό λαό σε συμπαράσταση απέναντι «σε αυτή την παρανομία που συντελείται και από την ελληνική κυβέρνηση».
Καταλήγοντας ο κ. Βαΐτσης αναρωτήθηκε εάν είναι νόμιμο ή λογικό αυτό το οποίο συνέβη τη φετινή χρονιά που απαγορεύτηκε εκ των προτέρων ο απόπλους των ελληνικών πλοίων για τη Λωρίδα της Γάζας. Σημείωσε: «Πέρυσι το Ισραήλ, επικαλούμενο την άμυνα του χτύπησε τα καράβια του ‘Στόλου της Ελευθερίας’, με παράνομο πειρατικό τρόπο, σε διεθνή ύδατα. Τώρα η άμυνα του, σε συνεργασία με την αδελφή του (όπως δήλωσε και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου) ελληνική κυβέρνηση, έφτασε στο ελληνικό έδαφος».

Συγκέντρωση στην Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε εξάλλου το απόγευμα της Κυριακής μπροστά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Συνέλευσης του Συντάγματος σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους, μέλη της "Freedom Flotilla II" και αίτημα την άρση της απαγόρευσης απόπλου που επιβλήθηκε πριν λίγες ημέρες από την ελληνική κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία κάνει λόγο για πρωτοφανή απόφαση, της «τουλάχιστον αδύναμης ελληνικής κυβέρνησης, που καταδεικνύει την επιβολή της ισραηλινής κυριαρχίας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο θάλασσα».

                                                   του Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ από την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου