Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η εισήγηση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, στην συνέντευξη για το θέμα του Αράχθου

Ο κος Σεντελές (αριστερά) με τον
συντονιστή της εκδήλωσης κο Κωννή,
κατά την διάρκεια της συνέντευξης
Την Τετάρτη 25-1-20212 δόθηκε στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στην Αθήνα συνέντευξη τύπου γύρω από το μείζον θέμα της ανακίνησης από το ΥΠΕΚΑ της κατασκευής του φράγματος στη θέση Άγιος Νικόλαος του Αράχθου.

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές ήταν ο βασικός εισηγητής.
Η εισήγηση του Δημάρχου περιλάμβανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:


    "Θέλω να μεταφέρω τα αισθήματα έκπληξης, ανησυχίας και αγανάκτησης που προκάλεσε στους κατοίκους και φορείς της περιοχής των Τζουμέρκων, η απαράδεκτη μεθόδευση εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ για επαναφορά της κατασκευής του φράγματος του Αγίου Νικολάου στον Άραχθο. Κατασκευή η οποία στο παρελθόν απετράπη χάρις στις διαρκείς και έντονες κινητοποιήσεις των κατοίκων και χάρις επίσης σε έναν τίμιο δικαστικό αγώνα εκ μέρους τους, που οδήγησε στην ακυρωτική για την κατασκευή του φράγματος απόφαση 3858/2007 του Σ.τ. Ε.
    Τονίζω χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής ότι η αντίδραση των κατοίκων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συλλόγων και λοιπών φορέων της περιοχής εναντίον της κατασκευής του φράγματος είναι καθολική.
    Ακόμα και οι ελαχιστότατες φωνές που προσεγγίζουν το θέμα ενδεχομένως κάπως θετικά συμφωνούν ότι η μεθόδευση που επιχειρείται είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.
    Στα Τζουμέρκα η Τοπική Αυτοδιοίκηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα ανάπτυξης κοντά στο ποτάμι, δίπλα στο ποτάμι, μέσα στο ποτάμι με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον  που αποτελεί και τον μεγάλο πλούτο της περιοχής.
    Ο Άραχθος, η μεγάλη, η κεντρική αρτηρία των Τζουμέρκων έχει συνεισφέρει με το παραπάνω στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, αποτελεί πηγή ζωής για όλους τους Τζουμερκιώτες και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε μέσο πλουτισμού λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών.
    Καλώ τον Υπουργό, τον κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργό μια κυβέρνησης που συγκροτήθηκε για συγκεκριμένο έργο και σκοπό να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να μην μπει σε λογικές «εύκολων» και «γρήγορων» επενδύσεων, πολύ δε περισσότερο σε περίεργες λογικές διευκόλυνσης μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων.
    Τονίζω για μια ακόμη φορά την εκπληκτικά συμπαγή, καθολική αντίδραση της περιοχής ζητώντας την απόσυρση των σχετικών άρθρων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου