Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή στον Αντιδήμαρχο κο Βαίτση και στον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κο Μαυρογιώργο




 Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων κο Νίκο Βαίτση και τον υπέυθυνο της Πολιτικής Προστασίας κο Δημήτρη Μαυρογιώργο, απευθύνει ο συγχωριανός μας Χρήστος Χασάνης για την αμέριστη βοήθειά τους στον απογχιονισμό των δρόμων του Συρράκου κατά το εορταστικό 15θήμερο (Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων).
Ο κος Χρήστος Χασάνης, είναι χημικός μηχανικός, επιχειρηματίας στο Συρράκο και πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων

 



Αγαπητέ Συρρακιώτη,
Το δεκαπενθήμερο των εορτών τελείωσε.
Οι επισκέψεις των Συρρακιωτών κατά αυτό το διάστημα στο χωριό ελάχιστες. Η τουριστική κίνηση στo χωριό μας μειωμένη. Ακόμη και κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις

15 -1 /2012 παραβρέθηκε περίπου το 30% του αριθμού των Συρρακιωτών που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωση την περυσινή χρονιά. Οι καιρικές συνθήκες, η οικονομική κρίση ίσως είναι οι σοβαρότεροι λόγοι που συνέβησαν τα παραπάνω.
Οι καιρικές συνθήκες φέτος ήταν οι χειρότερες όσον αφορά την περίοδο των εορτών τα τελευταία 7-8 χρόνια, τουλάχιστον. Παρόλα αυτά η υποστήριξη από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και την Περιφέρεια Ηπείρου, παρά την έλλειψη κονδυλίων ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών, με διαφορά.
Το χωριό μας, για να είναι επισκέψιμο κατά την περίοδο των εορτών (και όχι μόνο) και υπό τέτοιες άσχημες καιρικές συνθήκες, είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων. Το Οδικό δίκτυο Συρράκου αποτελείται από την Περιφερειακή οδό και το βασικό δίκτυο των γκαλντεριμιών. Δεν έχει κανένα νόημα να έχει πρόσβαση η περιφερειακή οδός και να μην μπορεί να περπατήσει κανείς τα γκαλντερίμια προκειμένου να φθάσει στο σπίτι του ή στο κέντρο του χωριού όταν πρόκειται για επισκέπτες.
 Αυτοί που κάθε χρόνο αναλαμβάνουν τον καθαρισμό των γκαλντεριμιών είναι οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων και των καταστημάτων με τις δυνάμεις που διαθέτουν. Βεβαίως όχι σε όλη την έκταση του εσωτερικού δικτύου αλλά κατά ένα μεγάλο μέρος όπου διευκολύνεται η πρόσβαση στο κέντρο. Αυτό έγινε και φέτος με επιπλέον μια μικρή συνδρομή από τον Υπάλληλο του Δήμου στην θέση «Λεύκα».
Αυτό που έγινε φέτος όμως και δεν γινόταν σε τέτοιο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο καθαρισμός της περιφερειακής οδού. Φέτος έπεσε για πρώτη φορά αλάτι στην οδό αυτή. Το αλάτι τα προηγούμενα χρόνια τελείωνε στο Προσήλιο. Με πολλές προσπάθειες και πολλά «παρακαλετά» περνούσε εκχιονιστικό στην περιφερειακή όπου άφηνε ένα στρώμα πάγου, λόγω έλλειψης αλατιού. Αυτό που συνέβη λοιπόν την περίοδο αυτή, οφείλεται στην καλή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Ηπείρου. Και κυρίως σε δυο ανθρώπους τον Αντιδήμαρχο Νίκο Βαίτση και τον Δημήτρη Μαυρογιώργο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Είχαν άψογη συνεργασία και οι ενέργειές τους ήταν άκρως ταχύτατες και αποτελεσματικές. Όλοι οι υπόλοιποι βοήθησαν. Αυτοί οι δύο άνθρωποι όμως ήταν η λύση στο μόνιμο πρόβλημα καθαρισμού στο Συρράκο.
Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη αν και δεν συνοδεύτηκε αυτή από ανάλογη τουριστική κίνηση στην περιοχή, ίσως για τους αρχικούς λόγους που ανέφερα αλλά όχι αυτή τη φορά για την κακή οδική πρόσβαση λόγω καιρικών συνθηκών.
                                                                                                              


                                                                                                              Χρήστος Χασάνης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου