Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Επιστρέφει σε Προσήλιο και Γιάννενα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας


Βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας, θα προβληθούν σε θερινή προβολή στο Προσήλιο




Το επόμενο Σάββατο, στις 11 Αυγούστου 2012 στην παραδοσιακή πλατεία του Προσηλίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα προβληθούν τρεις βραβευμένες ταινίες του 13ου Ανεξάρτητου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας.
 Ένα φεστιβάλ που αποδεικνύει πως ο πολιτισμός μπορεί να γίνει η σανίδα σωτηρίας στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος. Αυτό αποδεικνύει εξάλλου και ο μεγάλος αριθμός ελληνικών συμμετοχών, ότι η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση ζει και δε θα σταματήσει ποτέ να εκφράζεται. Δείχνει ότι οι Έλληνες δημιουργοί έχουν ακόμα το κουράγιο να υψώνουν τοίχους – αναχώματα στις ανηλεείς επιθέσεις, δείχνει ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού έχουν ακόμα το κουράγιο και την δύναμη να μην επιτρέπουν να τους φιμώνουν, να μην επιτρέπουν να παρεισφρήσουν στις ιδέες, στα όνειρα, στην φαντασία και στα σχέδια τους για το μέλλον.
 Ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας και όσο μπορούμε να «τους» κρατάμε απέξω δηλώνοντας όσο πιο κατηγορηματικά μπορούμε τη βεβαιότητα ότι το «αύριο» υπάρχει και η...
καινούργια μέρα θα ξημερώσει.
Με αυτή τη λογική δύο πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλιωτών Ιωαννίνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Πατήματα” με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, συνεργάζονται για μια ακόμα φορά με σκοπό να προσφέρουν τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν δωρεάν, ανεξάρτητες παραγωγές υψηλού επιπέδου οι οποίες κατάφεραν να διακριθούν στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας.
Αξίζει να σημειωθεί πως δίχως την υποστήριξη των χορηγών η πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα ήταν σχεδόν αδύνατη: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, εταιρία courier ΤΝΤ, το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.) και το ξενοδοχείο Λάκμος. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις διαδικτυακές σελίδες των φορέων: www.prosilio.org, www.tapatimata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου