Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο αγώνας της χρονιάς για τον Σταυραετό Συρράκου, το Σάββατο



Τον πιο σπουδαίο και κρίσιμο αγώνα του για την φετινή αγωνιστική σεζόν δίνει το Σάββατο ο Σταυραετός Συρράκου. Η ομάδα του Συρράκου αντιμετωπίζει στο γήπεδο της Κατσικά, την …αδιάφορη ομάδα της Καστρίτσας.
Δείτε αναλυτικά τι θα συμβεί σε περίπτωση ισοβαθμίας των τριών ομάδων, και ποιές είναι οι πιθανότητες να αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ ο Σταυραετός.

Σε περίπτωση νίκης ο Σταυραετός εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία, ότι και να γίνει στα υπόλοιπα μάτς. Το θετικό για την ομάδα του Συρράκου είναι ότι και σε περίπτωση ισοβαθμιών, ευνοείται βάση των αποτελεσμάτων που έχει απέναντι στις ομάδες που μάχονται και αυτές για την αποφυγή του υποβιβασμού και αποφυγή του αγώνα μπαράζ με την ομάδα του Α’ ομίλου.
Η μοναδική περίπτωση ο Σταυραετός να αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ, είναι η ομάδα του Συρράκου να ηττηθεί και οι άλλες δύο υποψήφιες ομάδες για μπαράζ να κερδίσουν τους αντιπάλους τους και να τον ξεπεράσουν στον βαθμολογικό πίνακα.
Αναλυτικά οι ενδιαφέροντες αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο είναι οι:
Ηλιόκαλη-Σερβιανά
Καστρίτσα-Συρράκο
Κοσμηρά-Βαρυάδες
Και η βαθμολογία αυτή την στιγμή στις τελευταίες θέσεις είναι η κάτωθι:
Συρράκο          40-47          33
Ηλιόκαλη         39-52          33
Βαρυάδες         42-71          32
Μαβίλης          44-82           31
Ρωμανό            43-95          26
Χρυσοβίτσα    24-153          4
Έχουν ήδη υποβιβαστεί Χρυσοβίτσα και Ρωμανό ενώ μία απ’ τις υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ παραμονής με την ομάδα του Περιστερίου.
Όπως είναι ευλόγως κατανοητό εξελίσσεται ένα «θρίλερ»  για την ομάδα που θα παίξει σε αγώνα μπαράζ την παραμονή της. Γιά να καταλάβουμε όλο το σενάριο ...
δεδομένων του «ολακαυτώματος», η ζώνη παραμονής θα φθάσει τους 34 και στους 35 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ο Μαβίλης με 31 μπορεί να μείνει εδώ ή να φθάσει 32 ή 34.
Οι Βαρυάδες με 32 στους 32 ή 33 ή 35.
Το Συρράκο με 33 στους 33 ή 34 ή 36.
Η Ηλιόκαλη με 33 ότι ισχύει για Το Συρράκο.
Επομένως η περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας αποκλείεται και έχουμε σίγουρα το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Ηλιόκαλης, Μαβίλη, Συρράκου ή Βαρυάδων, Ηλιόκαλης, Συρράκου.

Τα σκορ που έγιναν στα μεταξύ των ματς είναι:
Μαβίλης-Ηλιόκαλη 0-3 και 0-3.
Μαβίλης-Συρράκο 0-2 και 3-1.
Ηλιόκαλη-Συρράκο 0-0 και 0-2.

Στην τριπλή ισοβαθμία έχουμε:
Ηλιόκαλη 6-2 γκολ 7 βαθμοί.
Συρράκο 5-3 7 βαθμοί.
Μαβίλης 3-9 3.
Επομένως ο Μαβίλης πάει στο μπαράζ.

Για την επόμενη τριπλή ισοβαθμία έχουμε σκορ :
Βαρυάδες-Ηλιόκαλη 1-1 και 0-0,
Βαρυάδες-Συρράκο 0-0 και 0-2,
Ηλιόκαλη-Συρράκο 0-0 και 0-2.
Στην τριπλή ισοβαθμία έχουμε:
Συρράκο 4-0 γκολ,  8 βαθμοί.
Βαρυάδες 1-3γκόλ,  3βαθμοί.
Ηλιόκαλη 1-3γκόλ , 3 βαθμοί.
Εδώ έχουμε το εξής καταπληκτικό, οι Βαρυάδες με την Ηλιόκαλη θα δώσουν αγώνα μπαράζ, για να αναδειχθεί η ομάδα που θα παίξει στο επόμενο μπαράζ παραμονής στην κατηγορία, με την ομάδα του Α΄ομίλου.

Όσον αφορά τις διπλές ισοβαθμίες, είναι ξεκάθαρο μεταξύ των ομάδων τι γίνεται.
Πρακτικά το δυσκολότερο παιγνίδι έχει να δώσει η Ηλιόκαλη, όπου τα Σερβιανά (2η θέση στον βαθμολογικά) ελπίζουν σε αποτυχία του Κουτσελιού (1ος) , ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά αφού προηγουμένως κερδίσουν μέσα στην Ηλιόκαλη, που θυμίζει το ηφαίστειο Αίτνα, μιας και καίγεται για τους βαθμούς και μόνο η νίκη την εξασφαλίζει.
Από την πλευρά του ο σύνδεσμος διαιτητών, αυτή τη στιγμή διαθέτει ότι καλύτερο από διαιτητές για να ορίσει να σφυρίξει σε αυτό το παιγνίδι, εκτός εάν τα 2 σωματεία συμφωνήσουν σε κοινής αποδοχής διαιτητή.

Όλοι οι Συρρακιώτες και φίλοι της ομάδας του Σταυραετού, οφείλουν να στηρίξουν με την παρουσία τους στο γήπεδο, την προσπάθεια των παικτών για το επιθυμητό νικηφόρο αποτέλεσμα.

Την ανάλυση των βαθμολογικών ισοπαλιών την ..."δανειστήκαμε"  απ' τον αθλητικογράφο Γιώργο Μπίμπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου