Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η Βάσω Στάμου υποψήφια Ευρωβουλευτής με την "ΕΛΙΑ". Γιατί διεκδικεί την ψήφο μας και το βιογραφικό της

Το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την πορεία της χώρας.
Οι πολίτες έχουν διευρυμένο ρόλο, αφού τελικά θα ψηφίσουν με σταυρό προτίμησης και θα επιλέξουν έως και τέσσερις υποψήφιους της αρεσκείας τους.


Μια "δική μας" κοπέλα (γυναίκα του Σταύρου Βαγγέλη από το Συρράκο) αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για το Ευρωκοινοβούλιο, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής με το ψηφοδέλτιο της "ΕΛΙΑΣ".

Πρόκειται για την Βάσω Στάμου της οποίας την παρουσίαση στο sirakiotis blogspot την κάναμε στις αρχές του Απρίλη.

"Αποφάσισα να κατέβω στον στίβο της πολιτικής έχοντας αποσαφηνίσει μέσα μου για ποιον λόγο το κάνω. Δεν με εκφράζει η λογική του «θα σας τα δώσουμε όλα πίσω», το άκριτο «ναι» σε όλα, που μας οδήγησε εδώ. Το να πληρώνει το κράτος και ο λαός, για παθογένειες του παρελθόντος είναι κάτι που πρέπει να απαγορεύσουμε να συμβεί στην ευρωπαϊκή Ελλάδα του μέλλοντος που θέλουμε .

Δεν με εκφράζει η συντηρητική διαδικασία της λιτότητας και της συγκέντρωσης του πλούτου στους λίγους.

Διεκδικώ την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη των λαών, των ιδεών, του πολιτισμού, της προόδου και των ...

δικαιωμάτων. Διεκδικώ τη συμμετοχή της χώρας μου στη παραγωγική διαδικασία ισότιμα. Η χώρα μας έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες οφείλουμε να αναδείξουμε.

Η γενιά μας είναι η πιο μορφωμένη, η πιο καταρτισμένη και η πιο επαρκής. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στις νέες ιδέες και προτάσεις. Διεκδικώ την συμμετοχή μου στην πρόταση που κατεβάζουμε με γνώμονα την βελτίωση του επιπέδου ζωής των συμπολιτών μου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι μια Ευρωπαία Πολίτης με ελληνική καταγωγή. Είμαι μια Ελληνίδα στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Αυτό που διεκδικώ μέσα από την ψήφο σας είναι να υλοποιήσω το όνειρο μου για την Ευρώπη του 2020 και την πορεία της χώρας μας μέσα σ' αυτή βάσει ενός υγιούς προγράμματος και με πολύ δουλειά!

Μπορώ και θέλω πολύ! Διεκδικώ τη στήριξή σας να τα καταφέρω!"


Η Βάσω Στάμου γεννήθηκε στον Βόλο, το 1984. 
Είναι νομικός και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στις πολιτικές επιστήμες με ειδίκευση στη δημόσια διοίκηση, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Μιλάει τέσσερις γλώσσες. Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά.
Από την πρώτη στιγμή της ένταξής της στον εργασιακό χώρο ασχολήθηκε ως σύμβουλος-ερευνήτρια, με την μορφή της ελεύθερης συνεργασίας, προσφέροντας τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της πάνω στον σχεδιασμό γύρω από ευρωπαϊκά και εθνικά πολιτικά ζητήματα, θέματα σύγχρονης διοικητικής, νεολαίας, παιδείας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από το 2009 έως το 2010 υπήρξε συνεργάτης του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχοντας αναλάβει το ρόλο της υπεύθυνης για τη διαχείριση, κατάρτιση και ολοκλήρωση των φακέλων κοινοβουλευτικού και νομοθετικού ελέγχου. Στην συνέχεια κατά τα έτη 2010 έως 2012 υπήρξε συνεργάτης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Εκεί εργάστηκε ως υπεύθυνη κατάρτισης, νομοτεχνικής βελτίωσης και υποβολής των σχεδίων νόμου του Υπουργείου, καθώς και ως υπεύθυνη του κοινοβουλευτικού τομέα του Υπουργού. Αποτέλεσε επίσης μέλος της ομάδας της πολιτικής του Υπουργείου στους τομείς της πολιτικής ασφάλειας, των δικαιωμάτων των πολιτών και της μεταναστευτικής πολιτικής. Ενώ ταυτόχρονα ήταν διαχειρίστρια πρότυπων ευρωπαικών προγραμμάτων υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το «EU-PILOT».
Ακολουθώντας μια συνεπή πορεία από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι ειδική σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με κύριες αρμοδιότητες τη διεύθυνση του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού τμήματος και μέλος της ομάδας διαχείρισης θεμάτων ισότητας και μετανάστευσης, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε φάση έναρξης της διαδικασίας λήψης Διδακτορικού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Είναι παντρεμένη με τον Συρρακιώτη και Πρεβεζάνο Σταύρο Βαγγέλη, με τον οποίο έχουν ένα γιό 2 ετών, τον Βασίλη.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ .ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή