Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Η κατάργηση της ατέλειας των πολιτιστικών εντύπων, θέμα συμβουλίου στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

 Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και καλεί τα συβούλια όλων των συλλόγων της Ηπείρου, σε συνεδρίαση με σκοπό την κοινή διαμαρτυρία των συλλόγων για την κατάργηση της ατέλειας των πολιτιστικών εντύπων. 
Ως γνωστόν σε όλα τα πολιτιστικά έντυπα που εξέδιδαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, μέρος των ταχυδρομικών εξόδων επιδοτούσε το Υπουργείο. Απ΄τον Αύγουστο μήνα όμως του 2011, το υπουργείο "έκοψε" αυτήν την επιδότηση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται πολύ οι εκδότες Σύλλογοι και να καθιστά την έκδοση των εντύπων ασύμφορη.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο sirrakiotis.blogspot.com

Η ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος έχει ως εξής:


Προς
1. Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ
2. Τους   Προέδρους  και τα  Δ.Σ. των
             Αδελφοτήτων – Ομοσπονδιών – Συλλόγων


Αγαπητοί Συμπατριώτες

Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. στη συνεδρίαση την 15/11/2011 αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλλει έγγραφη διαμαρτυρία στο Υπουργείο οικονομικών σχετικά με το προβλεπόμενο χαράτσι επί των ακινήτων που έχουν στην αποκλειστική τους κυριότητα τόσο οι Αδελφότητες και Ομοσπονδίες όσο και η Συνομοσπονδία μας, ζητώντας την κατάργησή του για τις ιδιοκτησίες όλων των Σωματείων.
Στην αυτή συνεδρίαση το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί προς το αυτό Υπουργείο για την κατάργηση της ατέλειας επί των εντύπων  που εκδίδουν τα σωματεία μας, ζητώντας να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς ατέλειας.
Προς το σκοπό αυτό σας καλούμε σε κοινή συνεδρίαση την 
Δευτέρα 12-12-11 και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα της ΠΣΕ για την σύνταξη και υπογραφή των ως άνω διαμαρτυριών, παρακαλούμε δε να έχετε μαζί σας και την σφραγίδα του Σωματείου που εκπροσωπείτε.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.
     Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Οικονόμου                                  Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου