Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πολιτιστικός Σύλλογος Ματσουκίου «Η ΒΥΛΙΖΑ». Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση του ετήσιου χορού

Το ιστορικό μοναστήρι της Βύλιζας στο Ματσούκι

Το ΔΣ του συλλόγου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους Ματσουκιώτες και Ματσουκιώτσσες  που από κάθε γωνιά της χώρας μας (είναι πραγματικότητα , δεν είναι υπερβολή)  παραβρέθηκαν στο χορό μας.
Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του και σε όλους τους μη Ματσουκιώτες φίλους που παραβρέθηκαν στο χορό.
Η προσέλευση στο χορό μας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Κόπηκαν 280 προσκλήσεις και σε συνδυασμό με τα μικρά παιδιά η συμμετοχή προσέγγισε τα 300 άτομα συνολικά .
Η συμμετοχή, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κρίσης, που  αγγίζουν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ,ίσως δείχνει και την διάθεση για συνεύρεση, για καλό γλέντι ,για συλλογικότητα  και κοινωνικοποίηση .Σίγουρο είναι όμως ότι οι συγχωριανοί μας, στηρίζουν, τις πρωτοβουλίες του συλλόγου, θεωρούν το σύλλογο δικό τους και βοηθούν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας όπως μπορεί, παραβλέποντας αδυναμίες και πιθανά παραλείψεις από την πλευρά μας. Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί ένα αυξημένο αίσθημα ευθύνης και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε.
Για το ίδιο το γλέντι δεν χρειάζεται να πούμε  τίποτα παρά μονό αυτό :Ο Μετσοβίτης και η υπόλοιπη ορχήστρα σταμάτησαν  να παίζουν στις 7 το πρωί.
Στο χορό μας παραβρέθηκε o δήμαρχος κ. Σεντελές Γιάννης, οι αντιδήμαρχοι: Σκαμνέλος Χρήστος, Κολοκούρη Ελένη, Γκορτζής Σταύρος και Γκρέστας Σωκράτης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Λάνταβος Αλκιβιάδης,Νάκας Παντελής,Βάσσος Αγγελος ,Τσόδουλος Βασίλης, Σταύρου Γιάννης και Κότσιας Γιώργος .Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Βασίλης Κωσταδήμας και το μέλος του τοπικού συμβουλίου κ.Πέτρος Κωσταδήμας.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για την παρουσία του χορευτικού του συλλόγου.  Η παρουσία του ηταν άψογη και εντυπωσιακή. Μας εξέπληξε ευχάριστα η επιλογή τους να χορέψουν πέρα από τα Ηπειρώτικα, μερικά  Θρακιώτικα και Μεγαρίτικα τραγούδια σε ένα καθαρά Ματσουκιώτικο γλέντι. Συγχαρητήρια  στον δάσκαλο του χορευτικού Χρήστο Σαρηγιαννίδη για τον άψογο επαγγελματισμό του. Συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές και χορευτριες.Το χορευτικό αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και όλοι μας έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε .Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό σύλλογο Κατσικάς για την παραχώρηση των παραδοσιακών στολών.

Επόμενη συνάντηση τις απόκριες στο Ματσούκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου