Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

«Στέγη» αποκτά ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας από δωρεά του Δημήτρη Γιαννιώτη

Στιγμιότυπο απ' την κοπή της πίτας απ' τον πρόεδρο του Δ.Σ.

Παρουσία πενήντα περίπου Συρρακιωτών, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και πραγματοποίησε την ετήσια τακτική γενική του συνέλευση, την περασμένη 
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012.

Η μεγάλη είδηση όμως που ανακοινώθηκε και χαροποίησε όλους τους παρευρισκόμενους μέλη και φίλους του Συνδέσμου, «βγήκε» απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο δια στόματος του προέδρου του κου Σωτήρη Νταλαούτη.

Η είδηση αυτή αφορά την πολυπόθητη απόκτηση στέγης για τα γραφεία, του αρχαιότερου Συνδέσμου απόδημων Συρρακιωτών (ιδρύθηκε το 1932).
Όπως τόνισε ο κος Νταλαούτης, κατόπιν πολλών επαφών με τον Συρρακιώτη στην καταγωγή κο Δημήτρη Γιαννιώτη, ο οποίος διατηρεί Ναυτιλιακή Εταιρία στον Πειραιά, ο κος Γιαννιώτης, παραχωρεί την χρήση διαμερίσματος 55 τετραγωνικών μέτρων στον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο οικοδομής στην Πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, σε ένα κεντρικό σημείο και λίγα μόλις μέτρα απ’ τον τοπικό σταθμό του Μετρό,  όπου εξυπηρετεί όλους τους συγχωριανούς μας.
Θα παραχωρηθεί η χρήση του απ’ τον κο Γιαννιώτη στους Συρρακιώτες της Αθήνας, με απώτερο σκοπό, εάν και μόλις λυθούν ορισμένα διαδικαστικά θέματα, να προβεί εξ ολοκλήρου με δωρεά στον Σύνδεσμο.
Ο κος Γιαννιώτης είναι απόγονος της οικογένειας που ήταν απ’ το Συρράκο και αναγκάστηκαν μετά την πρώτη καταστροφή του χωριού απ’ τους Τούρκους (στην αποτυχημένη επανάσταση του 1821, που είχε υποκινήσει ο μεγάλος Συρρακιώτης και μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Κωλέττης), να μετοικήσουν στον Κάλαμο Αιτωλοακαρνανίας.
Διατηρεί Ναυτιλιακή Εταιρία στον Πειραιά και πρόσφατα αγόρασε και σπίτι στο Συρράκο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Πάντως οι Συρρακιώτες της Αθήνας, φαίνονται περιχαρείς, απ’ το ότι ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα. Και να τονίσουμε ότι είναι ο μοναδικός Σύνδεσμος ο οποίος αποκτά ιδιόκτητη στέγη, μιας και οι άλλοι τέσσερις Σύνδεσμοι (Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Φιλιππιάδας και Πάτρας), λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα γραφεία.
Να υπενθυμίσουμε  επίσης ότι αυτή η προσπάθεια, του να αποκτήσει ο Σύνδεσμος της Αθήνας στέγη, ξεκίνησε απ’ το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο από πέρσι την Άνοιξη.
Τότε με απόφαση των μελών του Δ.Σ. σαν πρώτη προτεραιότητα είχαν θέσει την δημιουργία «ΣΥΡΡΑΚΙΏΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ» στην Αθήνα και είχαν εκδώσει ανακοίνωση – πρόσκληση προς όλους τους Συρρακιώτες να συνδράμουν οικονομικά για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα όνειρο 80 περίπου χρόνων
Όλη την σχετική ανάρτηση καθώς καθώς και την ανακοίνωση – πρόσκληση μπορείτε να την ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ

Το sirrakiotis.blogspot: 
Συγχαίρει, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για την διάδοση της πολιτιστικής και πολιτισμικής ταυτότητας των Συρρακιωτών.
Επίσης συγχαίρει, τον Δημήτρη Γιαννιώτη για την δωρεά του αυτή στον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας, που τον κατατάσσει αυτόματα στους άξιους συνεχιστές των πολλών ευεργετών του Συρράκου. Η πράξη του αυτή αποκτά επιπρόσθετη αξία στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου