Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Φεστιβάλ Αράχθειου Θεάτρου Τζουμέρκων 2012


Αποτίμηση του Φεστιβάλ Αράχθειου  Θεάτρου Τζουμέρκων

Αυγουστιάτικες παραστάσεις στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας των Τζουμέρκων

 Ανανέωση του ραντεβού για το ερχόμενο καλοκαίρι            


 Γράφει η Ρίτα Μυστακοπούλου - Νάστου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΄΄ΑΡΑΧΘΕΙΟΥ  ΘΕΑΤΡΟΥ΄΄ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ που πραγματοποιήθηκε από  9 έως 11 Αυγούστου 2012 στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας και παρακολούθησε πλήθος κόσμου της ευρύτερης περιοχής.
Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε με το έργο του Λάκη Λαζόπουλου ΄΄Η Κυριακή των Παπουτσιών΄΄ από τη θεατρική ομάδα ΄΄Βορείως΄΄ του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Συγχαίρουμε τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων κ. Γ. Σεντελέ για τη δημιουργία της θεατρικής ομάδας και για την προθυμία του να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας  και να δώσει την εξαιρετική αυτή παράσταση. Ο κ. Δήμαρχος παράλληλα με τα υπόλοιπα καθήκοντά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει βάλει στόχο και προτεραιότητα την  πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής.
Στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας πιστεύουμε ότι η διατήρηση και η συνέχιση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς θα μας βοηθήσει να αντισταθούμε και να...
βρούμε σύντομα το βηματισμό μας.
Στις 10 Αυγούστου δόθηκε η παιδική παράσταση ΄΄Ο Μικρός Πρίγκηπας΄΄  από το Θίασο Λαμπιόνι της Θεσσαλονίκης με σκηνοθέτιδα την Αννίτα  Γκαίτατζή.
Αποτέλεσε για όλους μας ευχάριστη έκπληξη η αθρόα προσέλευση όλων των παιδιών του χωριού μας καθώς και της ευρύτερης περιοχής.
 Ήταν εκεί όλα τα παιδιά της Σκούπας΄΄ που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο στα ΄΄Πάθη του Χριστού΄΄ τη Μεγάλη Παρασκευή στο  χωριό, ένα δε από αυτά η χαριτωμένη Ελευθερία Γκιζέρη απηύθυνε  χαιρετισμό κάνοντας έκκληση σε όλα τα παιδιά να είναι εκεί και την επόμενη χρονιά.
Οι παραστάσεις έκλεισαν στις 11 Αυγούστου με τη Κωμωδία ΄΄Δεσποινίς ετών 69... και κάτι κιλά΄΄ του Α. Νικολάου από τη θεατρική ομάδα Καρδίτσας.
Παρά τα τερτίπια του καιρού οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν και όλοι μας αποζημιωθήκαμε με πολύ γέλιο.
Η προγραμματισθείσα για τις 12 Αυγούστου μουσική εκδήλωση (Ταξίδι στη Μεσόγειο) δεν πραγματοποιήθηκε.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:  O βουλευτής Άρτας  της Ν.Δ. κ. Γ. Στύλιος, οι Δήμαρχοι Άρτας κ. Ι. Παπαλέξης, Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χ. Χασιάκος, Βορείων Τζουμέρκων κ. Γ. Σεντελές, οι Αντιδήμαρχοι Άρτας  κ. Βασιλάκη και κ. Βλάρας, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Ρίζος, ο τ. Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Κ. Αλεξίου, ο Πρόεδρος της Τζουμερκιώτικης Ομοσπονδίας κ. Χ. Λαναράς, ο Αντιπρόεδρος κ. Α. Κοντός, ο Γεν. Γραμματέας  κ. Α. Ζανίκας, ο Πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Τ.(Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων) κ. Κ. Μαργώνης και οι δημοσιογράφοι κκ. Γ. Παπασωτηρίου και Η. Προβόπουλος.
Επίσης παρευρέθηκαν πολλοί Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και  πολλοί άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Ι. Παπαλέξη που ανταποκρίθηκε στην παράκλησή μας για την τσιμεντόστρωση του τμήματος από τον κεντρικό δρόμο μέχρι το θέατρο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Βλάρα για τον φωτισμό της περιοχής του θεάτρου, τον τηλεοπτικό σταθμό ArtTV και την ρεπόρτερ κ. Βίκυ Ευγγελίου για το εκτενές ενημερωτικό ρεπορτάζ σχετικά με τις θεατρικές παραστάσεις, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας  Σκούπας κ. Ευθύμιο Γάλλιο για τον ευπρεπισμό των χώρων του Λαογραφικού Μουσείου που χρησιμοποιείται σαν βεστιάριο για τις θεατρικές παραστάσεις, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκούπας κ. Κωνσταντίνο Γάλλιο για την διάθεση καθισμάτων, τον κ. Γ. Λιαπάτη για τον καθαρισμό του θεάτρου, το ζεύγος Δώρας και Θανάση Νάκου για την προετοιμασία του χώρου, τους κκ. Χάρη Παπαιωάννου  και Χρήστο Μπαλατσώνη για την μέριμνα των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών  παροχών, τους κκ. Κ. Τσιάπαλη, Φ. Παπαιωάννου και Χ. Παπαιωάννου για την συμβολή τους στην ενημέρωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για τις θεατρικές παραστάσεις.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που κάλυψαν μέρος των εξόδων των φωτεινών παραστάσεων. Τον επιχειρηματία Γ. Μπάρμπα, τον Δήμαρχο Άρτας  Ι. Παπαλέξη και τα παιδιά της Σκούπας, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διέθεσαν τα έσοδά τους από τα Πάθη του Χριστού της Μ. Παρασκευής. Η ομάδα των παιδιών 5-70 ετών  απαρτίζεται από τους Κ. Τσιάπαλη, Π. Τσιάπαλη, Γ. Λιαπάτη, Α. Γκιζέρη, Ελ. Γκιζέρη, Α.Νάκο, Λ.Νάκο, Λ.Νάκο, Λευτεράκη Νάκο, Δ.Νάκου, Αλ. Παπαίωάννου, Δ.Παπαωάννου, Γεωργάκη Παπαίωάννου, Α. Λογοθέτη και Α. Ζανίκα.    
                                  
 Ευχαριστούμε πολύ
Καλή αντάμωση το επόμενο καλοκαίρι
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ρίτα Μυστακοπούλου-Νάστου

                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου