Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Βλάχικα, Ποντιακά κι Αρβανίτικα, στις ξένες γλώσσες(;;;), στον διαδυκτιακό τόπο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας

Στην. κατηγορία των ξένων γλωσσών, συμπεριλαμβάνονται τα Ποντιακά, τα Αρβανίτικα και τα Βλάχικα, στην σελίδα opengov gr και στο πεδίο των αιτήσεων που καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι για διάφορες θέσεις που προκηρύσσονται. Το θέμα αποκάλυψε με ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Ο διαδικτυακός τόπος http://opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση» δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Η αρμοδιότητα χρήσης του ανήκει στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η δημιουργία και η λειτουργία του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου σκοπεύει στην προσφορά υπηρεσιών ενημέρωσης, συμμετοχής, διαβούλευσης και τεχνολογικών εφαρμογών που αφορούν την «Ανοικτή Διακυβέρνηση». Μία εξ αυτών των υπηρεσιών είναι η δημοσιοποίηση προσκλήσεων ενδιαφέροντος για την πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης στον κυβερνητικό και στον κρατικό μηχανισμό. Ενδεικτικά αναφέρονται Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Διοικήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, επιστημονικό προσωπικό κ.α.
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον οποιοδήποτε πολίτη, απαιτείται η συμπλήρωση και η υποβολή ειδικής Φόρμας Υποβολής που διατίθεται στον διαδικτυακό τόπο http://opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση». Στη συγκεκριμένη ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ υπάρχει η κατηγορία ΓΛΩΣΣΕΣ, όπου ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος οφείλει να επιλέξει για τη ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και για άλλες ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ που ομιλεί και χειρίζεται. Η επιλογή σε κάθε μία από αυτές τις υποκατηγορίες πρέπει να γίνει από μία λίστα που διατίθεται από τον διαδικτυακό τόπο.
Στη λίστα των γλωσσών από τις οποίες πρέπει να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος – υποψήφιος συμπεριλαμβάνονται δεκάδες γλώσσες από ολόκληρη την υφήλιο με πρώτη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Ωστόσο αλγεινή εντύπωση και σοβαρότατα ερωτηματικά προκαλεί μεταξύ άλλων η καταγραφή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών και των εξής επιλογών : ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΒΛΑΧΙΚΑ!
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται ο κ. Πρωθυπουργός και οι κ. Υπουργοί,
1.Γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΩΝ και ΒΛΑΧΙΚΩΝ γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ του διαδικτυακού τόπου http://opengov.gr «Ανοικτή Διακυβέρνηση»;
2.Με ποια λογική και αιτιολογία συμπεριλήφθηκαν τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ ως επιλογές για ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και ιδίως ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ;
3.Ειδικότερα για τα ΠΟΝΤΙΑΚΑ με ποια αιτιολογία θεωρούνται διαφορετική ή ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ως προς τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ;
4.Αναγνωρίζονται ως ξένες γλώσσες τα ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ και ΒΛΑΧΙΚΑ από την Ελληνική πολιτεία;
5.Αναγνωρίζονται ως μειονότητες Πόντιοι, Αρβανίτες και Βλάχοι στην Ελλάδα που ομιλούν την αντίστοιχη ξένη προς την Ελληνική γλώσσα;
6.Μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα παραπάνω δεν θα χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα για την υποστήριξη της θέσης περί ύπαρξης εθνοτικών ή εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα;
7.Προτίθενται να τροποποιήσουν τις επιλογές στην κατηγορία ΓΛΩΣΣΕΣ με ενδεχόμενη απάλειψη των επιλογών ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΒΛΑΧΙΚΑ;
8.Εάν δεν τους βρίσκουν σύμφωνους οι σημερινές επιλογές που προσφέρονται στην κατηγορία ΓΛΩΣΣΕΣ, προτίθενται να αναζητήσουν ευθύνες από όσους τις διαμόρφωσαν;
                                                                                                ΠΗΓΗ :EpirusPost.gr

Ερώτηση Συρρακιώτη:
Ποιά η θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων των Βλάχων;

1 σχόλιο:

  1. Τα Ποντιακά τα Αρβανίτικα και τα Βλάχικα είναι Ελληνικές διάλεκτοι.

    Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

    Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

    Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

    Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι. Τα Βλάχικα, που είναι η επίσιμη γλώσσα της Ρουμανίας και της Μολδαβίας, είναι 80% λατινική διάλεκτος και 20% Αρχαία Ελληνικά.

    Οι λατινόφωνοι της Δύσης(Ιταλοί-Ισπανοί κτλ) , όπως και οι αποικίες τους(λατ.αμερική) είναι λατινόφωνοι Ρωμιοί που φράγκεψαν λόγω των Φράγκων κατακτητών.

    Δεν υπάρχει Αλβανικό-Ρουμάνικο-Μολδαβικό-Ιταλικό κτλ έθνος. Είναι δημιουργήματα των Φράγκων για να διασπάσουν τον Ελληνισμό και την Ρωμανία-Βυζάντιο.

    Το ότι δεν καταλαβαίνουμε αυτές τις διαλέκτους δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού και άλλες Ελληνικές διαλέκτους δεν καταλαβαίνουμε οι νεοέλληνες(πχ Αρχαία Ελληνικά, Κυπριακά, κτλ).

    Η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί ως ηγέτης, να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς την καταγωγή τους, και να χορηγήσει υπηκοότητα σε όποιον βλαχόφωνο-αρβανιτόφωνο-λατινόφωνο είναι ή ξαναγίνει Ορθόδοξος και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

    Και η Ελλάδα πρέπει να αξιοποίησει τους Έλληνες Αρβανίτες για τον επανελληνισμό των Αλβανών, τους Έλληνες Βλάχους για τον επανελληνισμό των λατινόφωνων, πρώτα της Ρουμανίας-Μολδαβίας που είναι Ορθόδοξοι, και ύστερα Ιταλίας-Ισπανίας-Πορτογαλίας-λατινικής Αμερικής, τους Έλληνες Τουρκόφωνους Ορθόδοξους(εκ των οποίων κατάγεται ο Καραμανλής) για τον επανελληνισμό των Τουρκόφωνων-Μουσουλμάνων, κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή