Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χωρίς επιχορήγηση δύο απ' τα πέντε αθλητικά σωματεία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων


Ένα θέμα που έχει ανακύψει τον τελευταίο καιρό στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων είναι αυτό της χρηματοδότησης των αθλητικών σωματείων απ’ τον Δήμο.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μας έχουμε μιλήσει για τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου μας που μετέχουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των Ιωαννίνων.ΔΕΣ παρακάτω:

Ο κόπος και η συμβολή τους στον αθλητισμό των ανθρώπων που ασχολούνται με τις διοικήσεις των ομάδων αυτών είναι δεδομένος. Τα έξοδα που αντιμετωπίζουν οι «ρομαντικοί» αυτοί άνθρωποι είναι τεράστια μιας και τα έξοδα αγοράς αθλητικού υλικού αλλά και τα έξοδα διαιτησίας για κάθε αγώνα, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τους με δεδομένο ότι οι επιχορηγήσεις απ’ την πολιτεία είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες.
Ο Δήμος με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του 2011 έχει επιχορηγήσει τρία σωματεία αυτά των Πραμάντων, Αετοράχης και Χουλιαράδων με το ποσό των 1500 ευρώ, ενώ δεν του δίνεται η δυνατότητα να επιχορηγήσει τα δύο εναπομείναντα σωματεία αυτά των Συρράκου και Ραφτανιτών καθώς αυτά έχουν δηλώσει έδρα στα Γιάννενα. (Και που άλλωστε θα είχε δηλώσει η ομάδα του Συρράκου μιας και δεν υπάρχει η υποδομή στο χωριό). Το σίγουρο είναι ότι και απ' τον Δήμο Ιωαννιτών δεν περιμένουν καμιά επιχορήγηση μιας και τα αθλητικά σωματεία (όλων των αθλημάτων) που δραστηριοποιούνται εκεί, είναι δεκάδες.
Ωστόσο όμως  έχει προκύψει πρόβλημα γιατί δεν χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες γήπεδα (έδρες) που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων


Με επιστολή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές απευθύνεται στα αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, αναφορικά με το θέμα των επιχορηγήσεων. Αφορμή είναι η σπέκουλα που γίνεται από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ότι δήθεν η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα αθλητικά σωματεία επιλεκτικά ως προς το ζήτημα αυτό, ενώ στην πραγματικότητα είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης σωματείων, το καταστατικό των οποίων ορίζει ως έδρα τους τόπο εκτός των ορίων του Δήμου.
Και για να γίνει χρηματοδότηση στα άλλα σωματεία θα πρέπει να γίνει τροποποίηση των καταστατικών τους όπου θα δηλώνεται έδρα γήπεδο εντός των ορίων του Δήμου. Η αλλαγή καταστατικού όμως προϋποθέτει δικαστική απόφαση και φυσικά και το κατάλληλο οικονομικό τίμημα. 

Πρόσφατα η ομάδα του Συρράκου τροποποίησε το καταστατικό της όσον αφορά την ονομασία της ομάδος και έτσι απο Α.Ο. Συρράκου, μετονομάστηκε σε 
Ν. Σταυραετός Συρράκου, επαναφέροντας το όνομα της "θρυλικής" ομάδος του Σταυραετού των δεκαετιών ΄80, ΄90 και αρχές του 2000, τότε που είχε φτάσει να αγωνίζεται ακόμη και στην Δ' Εθνική Κατηγορία.
Κατά την άποψή μας καλό θα είναι και για τις δυό αυτές ομάδες καθώς και με την σύμφωνη και όχι άνομη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής να βρεθεί μια λύση για να μπορέσουν να επιδοτηθούν και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τοπικό αθλητισμό.

Η επιστολή του Δημάρχου είναι η κάτωθι:

                              ΠΡΟΣ                                    
                                                                                             
            1.ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ        
                                                                                   
 2. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΥΡΡΑΚΟΥ

ΘΕΜΑ:  «Επιχορήγηση αθλητικών σωματείων»

Αγαπητοί συμπατριώτες

θέλουμε με την επιστολή μας αυτή να αναφερθούμε στο θέμα της επιχορήγησης, εκ μέρους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, των αθλητικών σωματείων που έχουν αναφορά σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, όμως ως έδρα των δραστηριοτήτων τους αναφέρεται στο καταστατικό τους κάποιος τόπος ο οποίος βρίσκεται εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται προσπάθεια, από κάποιες πλευρές, παραπληροφόρησης των ανθρώπων των σωματείων αυτών ότι δήθεν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων επιλεκτικά επιχορηγεί κάποιους συλλόγους ενώ επιδεικτικά αγνοεί κάποιους άλλους.
 
    Γνωρίζετε ασφαλώς ότι αυτό αποτελεί συκοφαντία και ψέμα. Ο νόμος στερεί το δικαίωμα στο Δήμο να επιχορηγεί σωματεία που, σύμφωνα με το καταστατικό τους, δραστηριοποιούνται εκτός των ορίων του Δήμου.
      Αυτή είναι η αλήθεια.
   Στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δυστυχώς δεν παρέστησαν εκπρόσωποι των σωματείων σας για να ενημερωθούν, δόθηκε η διαβεβαίωση διά στόματος Δημάρχου ότι εφόσον τα σωματεία προβούν σε τροποποίηση του καταστατικού τους, ώστε να εξαλειφθεί το τυπικό πρόβλημα, θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία επιχορήγησης.

     Αγαπητοί συμπατριώτες
   Γνωρίζουμε τόσο τον προσωπικό κόπο που καταβάλλετε όσο και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.
    Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν κάνει διακρίσεις και αυτό ίσως κάποιους τους ενοχλεί. Προσπάθειες που έχουν ως στόχο να εκμεταλλευτούν και να στρέψουν εναντίον της Δημοτικής Αρχής ομάδες δημοτών, δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.
    Είμαστε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για συζήτηση, ενημέρωση, συνεργασία, εξεύρεση λύσεων και κάθε είδους βοήθεια.

                                         Με πατριωτικούς χαιρετισμούς 
               
  ΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΣΕΝΤΕΛΕΣ

Παρακάτω το sirrakiotis.blogspot.com σας παραθέτει την απόφαση επιχορήγησης των τριών εκ των πέντε αθλητικών σωματείων απ’ τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων όπως αυτή αναρτήθηκε στην «Διαύγεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου