Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σε άθλια κατάσταση η διάβαση της χαράδρας του Χρούσια

Οι κατολισθήσεις σχεδόν φράζουν την πρόσβαση στην γέφυρα

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό μια από τις κλασσικότερες διαδρομές  πεζοπορίας της περιοχής μας, η διάβαση της χαράδρας του Χρούσια ποταμού, μεταξύ Συρράκου και Καλαρρυτών.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η διαδρομή αυτή δεν έχει ιδιαίτερα υψηλό βαθμό δυσκολίας, γεγονός που την καταστεί προσβάσιμη για τους περισσότερους από τους επισκέπτες των δύο χωριών. Αποτελεί δε κλασική διαδρομή για τους Ορειβατικούς συλλόγους της Ηπείρου και όχι μόνον.

Όμως αρκετές καταπτώσεις και κατολισθήσεις καταστούν την πεζοπορία σε μερικά τουλάχιστον σημεία από δύσκολη έως επικίνδυνη.
Η άθλια κατάσταση πρόσβασης του μονοπατιού

Το γεγονός αυτό αν συνδυαστεί και με την κακή εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργία  των δύο μουσείων του Συρράκου, για την οποία ούτε ο νεοσύστατος Δήμος Β. Τζουμέρκων ούτε και η πρώην Κοινότητα Συρράκου κατάφεραν να δώσουν μια οριστική λύση, περιορίζουν τις επιλογές των επισκεπτών κατά πολύ.
Ας ελπίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα ασχοληθούν με το πρόβλημα αυτό και θα δώσουν μία λύση.  
Άλλωστε, όπως μας μετέφεραν επισκέπτες δεν απαιτούνται περισσότερα από 3-4 ημερομίσθια, ούτως ώστε να καθαριστεί και να συντηρηθεί το μονοπάτι και να είναι ξανά προσβάσιμο από όλους τους λάτρεις της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου