Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Αύριο Κυριακή το μεγάλο γεγονός για τα Τζουμέρκα

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, διοργανώνουν αγώνα δρόμου σε βουνό με την επωνυμία «Diava of Tzoumerka – Mountain Relay», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά αγώνα

α. Ο αγώνας θα διεξαχθεί με τη μορφή σκυταλοδρομίας της οποίας τα μήκη είναι προκαθορισμένα (όχι όμως και ίδια ούτε της ίδιας δυσκολίας) και όλες οι αλλαγές θα γίνονται στα προκαθορισμένα σημεία και μόνο.
β. Τα μήκη θα είναι πέντε (5).
γ. Οι ομάδες θα απαρτίζονται από δυο (2) μέχρι πέντε (5) αθλητές/ριες (όσα και τα μήκη) δεδομένου ότι, για την ασφάλεια των αθλητών, οι τερματισμοί πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί με το φως της μέρας.
δ. Στις ομάδες που θα απαρτίζονται από αθλητές που είναι λιγότεροι από τα μήκη είναι στην απόλυτη επιλογή τους το πόσα και ποια μήκη θα τρέξει ο καθένας.

Εκκίνηση και τερματισμός αγώνα

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία του χωριού Αθαμάνιο, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, στις 07:00. Θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία του χωριού Συρράκο, του Δήμου...Βορείων Τζουμέρκων, με όριο τερματισμών το αργότερο, στις 20:00, δεδομένου ότι οι τερματισμοί πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί με το φως της μέρας.

Στην πορεία του θα διαβεί από πολλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής όπως:

Την Κόκκινη Εκκλησία και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στο Βουργαρέλι, τον εκκλησάκι του Π. Κοσμά στην Κυψέλη, τους καταρράκτες και το μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης στον Καταρράκτη, το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, την Μονή Κηπίνας, κ.α.
 
Συνοπτικά η διαδρομή θα είναι:

Αθαμάνιο-Κόκκινη Εκκλησία-Βουργαρέλι-Αγ. Γεώργιος-ανάβαση προς τους πρόποδες των Τζουμέρκων-Π. Κοσμάς[ΑΛΛΑΓΗ]
Στάρια-Κρύα Βρύση-Καταρράκτες-Δασικό Χωριό[ΑΛΛΑΓΗ]
Γέφυρα Πλάκας-Τρεποκός-Άγναντα[ΑΛΛΑΓΗ]
 Κονάκια-Πράμαντα-Μελισσουργιώτικος-Μονή Κηπίνας[ΑΛΛΑΓΗ]

Καλαρρύτες-Συρράκο (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)
 
Θα ηχήσει και πάλι η καμπάνα του Αϊ Γιώργη
  Οι αθλητές της τελευταίας αλλαγής του αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικά, όταν φτάσουν στον Αι Γιώργη Συρράκου, 2 χιλ περίπου πριν τον τερματισμό, να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας, για να σημάνουν τον ερχομό τους, έτσι ώστε να τηρηθεί το παμπάλαιο έθιμο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου