Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σήμερα Σάββατο η μεγάλη ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας


Ο Πεταλωτής, απ' τα επαγγέλματα που πλέον έχουν σβήσει
Σήμερα Σάββατο 
30 Ιουνίου 2012
στις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος», πραγματοποιείται η μεγάλη ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας.


Για φέτος ο Σύνδεσμος της Πρέβεζας συνεργάζεται με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής 
«Το Κούγκι», και διοργανώνουν μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση, με την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του Συνδέσμου, στο περιθώριο της οποίας θα αναβιώσουν παλαιά επαγγέλματα και ...
παιχνίδια.

Μια αναπαράσταση στιγμιοτύπων από την καθημερινή ζωή και τον πολιτισμό των Συρρακιωτών και των Ηπειρωτών γενικότερα που αναφέρεται περίπου στην περίοδο της απελευθέρωσης από τους Τούρκους.
Θα παρουσιαστούν στιγμές από την καθημερινή ζωή παρελθόντων χρόνων, συνήθειες παλιές, πολιτιστικά στοιχεία καθώς και η μουσικοχορευτική παράδοση των Συρρακιωτών και των Ηπειρωτών συνολικά.
Παράσταση, την οποία οι Ηπειρώτες του Αγίου Δημητρίου, έχουν ανεβάσει σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας και του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πολλά συγχαρητήρια, επαίνους και βραβεύσεις. 
Σημειωτέων ότι τα κείμενα απ’ τα δρώμενα που θα παρουσιάσει ο Σύλλογος της Αθήνας, έχουν γραφτεί εξ’ ολοκλήρου, απ’ τον Συρρακιώτη καθηγητή της Γυμναστικής Ακαδημίας των Αθηνών κο Ηλία Δήμα.

Η εκδήλωση εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου