Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση – συντήρηση μονοπατιών στην περιοχή Γέφυρας Πλάκας


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, η πράξη: «Κατασκευή – σήμανση μονοπατιών και θέσεων θέας ποταμού Αράχθου Δ.Ε. Κατσανοχωρίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», με φορέα υλοποίησης την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 470.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες ανάδειξης – ανάπλασης και συντήρηση των μονοπατιών Γέφυρα Πλάκας – όρια Νομού, Κελέν – Παληογέφυρο, Πλατανούσα- Ξηροβούνι.
Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη με τίτλο: Δημιουργία Χώρου Υπαίθριας Αναψυχής στη θέση «Περίβολος» Τ.Κ. Σκαμνελίου Δήμου Ζαγορίου και βελτίωση δημόσιας δασικής έκτασης που βρίσκονται πλησίον του οικισμού Σκαμνελίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 255.000 ευρώ και Φορέας υλοποίησης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Στόχος και των δύο πράξεων είναι η αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, καθώς
δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες – περιπατητές να θαυμάσουν το απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς όλες οι επεμβάσεις και οι κατασκευές θα είναι ήπιας μορφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου