Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

«Χαμός στο ίσιωμα» και θέα από ψηλά



Στις 3,4 και 5 Αυγούστου στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, στη μέση της διαδρομής Πραμάντων – Μελισσουργών θα γίνει το φεστιβάλ «Χαμός στο ίσιωμα», στη θέση «ίσιωμα», για να κυριολεκτεί και ο τίτλος.
 




Σε ένα ύψωμα 1.250 μέτρων λοιπόν, οι διοργανωτές ετοιμάζουν μια «ντόπια υπερπαραγωγή», η οποία θα κινηθεί μουσικά από τη ροκ μέχρι τα ρεμπέτικα, ενώ ιδιαίτερη θέση θα έχουν ο κινηματογράφος και οι «παράπλευρες δραστηριότητες», από αυτές που «σηκώνει» το βουνό. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Τη μουσική σκηνή του φεστιβάλ θα ανοίξουν οι V.I.C (Villagers of Ioannina City), το πειραματικό ροκ συγκρότημα από τα Ιωάννινα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη απο ψυχεδελικές επιρροές, με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, πάνω σε stoner/rock φόρμες.
Ηλεκτρικές κιθάρες, δυνατά μπάσα, σφιχτά τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο από τον Παρακάλαμο είναι ο τέλειος συνδιασμός για μια ξεχωριστή συναυλία.
 Δημιουργήθηκαν το 2007 και από τότε έχουν παίξει σε πάρα πολλές συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Έχουν ηχογραφίσει ένα promo cd το 2010 και τώρα δουλεύουν πάνω στο πρώτο ολοκληρομένο άλμπουμ τους το οποίο θα κυκλοφορίσει μέσα στο 2012. Παράλληλα δουλεύουν και στην κυκλοφορία ενός DVD από την ιδιαίτερη εμφανισή τους στο χωριό του Μονοδενδρίου το καλοκαίρι του 2011, το οποίο επίσης θα κυκλροφορίσει μέσα στο 2012.

Οι V.I.C είναι:
Αλέξης Καραμέτης - Κιθάρα.Φωνή
Άκης Ζώης - Μπάσο
Γιάννης Χαλδούπης - Κλαρίνο/Φωνή


Ξέρουμε πως για να πετύχει μια συνταγή πρέπει να έχει και τα σωστά υλικά. Με μεγάλη μας χαρά και αισιοδοξία λοιπόν, παρουσιάζουμε μία συνταγή από σπουδαίους μουσικούς για μια βραδιά αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική με ήχους από Ήπειρο, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη.


Οι LONGROADS, ένα νέο και πολλά υποσχόμενο συγκρότημα, θα ζεστάνουν για καλά την ατμόσφαιρα πριν τον Αγάθωνα στις 4 Αυγούστου με ήχους Jazz & Blues.
Οι LONGROADS είναι οι:
Αγνή Ζαχαρή (φωνή), Ηλίας Αράπογλου (drums), Παναγιώτης Σεντελές (πλήκτρα) & Θανάσης Σεντελές (Μπάσο).

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Αγάθωνας Ιακωβίδης με την παρέα του θα είναι μαζί μας τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ σε ένα μοναδικό ρεμπέτικο γλέντι.


Ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές, ερευνητές και δάσκαλους της παραδοσιακής μουσικής και δη του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας θα μας τιμήσει με την παρουσία του στο φεστιβάλ μας στις 4 Αυγούστου. Τον ευχαριστούμε θερμά!


Παράλληλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον χώρο του φεστιβάλ

Παρασκευή 3 Αυγούστου

14:00 - 18:00       Dj Ze (Rock - Reggae - Funk)

Σάββατο 4 Αυγούστου

06:00 - 08:30       YOGA στο Ίσιωμα (μάθημα yoga με τη Γωγώ Κολιού) 
09:00 - 12:00       Πεζοπορία (Καταφύγιο - καταρράκτες Μελισσουργών - Καταφύγιο)

12:00 - 18:00       Dj BalJoys (Reggae - Cumbia - Dub)
18:00 - 19:00       ZUMBA (Ένα μοντέρνο χορευτικό πρόγραμμα fitness που θα σας απογειώσει!)

Κυριακή 5 Αυγούστου

06:00 - 08:30        YOGA στο Ίσιωμα (μάθημα yoga με τη Γωγώ Κολιού)
09:00 - 12:00        Πεζοπορία  ("Καταφύγιο - Στρογγούλα - Καταφύγιο")
11:00 - 12:00        ZUMBA (Ένα μοντέρνο χορευτικό πρόγραμμα fitness που θα   σας απογειώσει!)
12:00                   Πρωτάθλημα Τάβλι
16:00                   Αυτοσχέδιο μουσικό πανηγύρι  (φέρτε τα οργανάκια σας)
21:00                   Ορεινό Σινεμά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου