Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν τα μαθήματα παραδοσιακού χορού απ' τον πολιτιστικό σύλλογο Ματσουκίου "Η ΒΥΛΙΖΑ"






Ο Πολιτιστικός Σύλλογος απ' το Βλαχόφωνο Ματσούκι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ξεκίνησε τα μαθήματα παραδοσιακού χορού.
 



Δείτε το ιστορικό του Συλλόγου και την ανακοίνωση έναρξης των μαθημάτων







Ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η ΒΥΛΙΖΑ» ιδρύθηκε το 1976 και αποτέλεσε την πρώτη μορφή συλλογικής οργάνωσης των κατοίκων του χωριού μας, το οποίο αποτελεί ένα από τα πέντε βλαχόφωνα χωριά των Τζουμέρκων. Σκοπός του είναι η διατήρηση των ηθών και των εθίμων, η διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η ανάδειξη των ιδιαίτερων εκείνων πολιτισμικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν το χωριό μας καθώς και την ευρύτερη περιοχή και η συμμετοχή του σε κοινωφελή για το χωριό έργα. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, αριθμώντας πάνω από 250 μέλη, συνεχίζει να υπηρετεί τους σκοπούς του με συνέπεια, επιδιώκοντας ταυτοχρόνως να αποτελέσει έναν σύγχρονο φορέα έκφρασης της τοπικής κοινωνίας. Η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια, σε αγαστή συνεργασία βέβαια και με τους υπόλοιπους συλλογικούς και όχι μόνο φορείς του χωριού μας, στη ζωή των απανταχού Ματσουκιωτών καθώς και φίλων του χωριού μας, μέσω των διαφόρων δράσεων που αναλαμβάνει καθώς και των ποικίλων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η λειτουργία των χορευτικών του ...
τμημάτων - μικρών και μεγάλων- με περισσότερους από 60 χορευτές και χορεύτριες εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και είναι το επιστέγασμα της δυναμικής και της προοπτικής του.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ματσουκίου σας ενημερώνει ότι τα μαθήματα για τους παραδοσιακούς χορούς ( ενηλίκων-ανηλίκων)για το έτος 2012-2013 ξεκίνησαν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Ανθούπολης .
Ώρα 19:00 για το τμήμα νέων και ώρα 20:00 για το τμήμα ενηλίκων. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη του Συλλόγου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου