Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ενδιαφέροντες ποδοσφαιρικοί αγώνες απ' τις ομάδες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Αναλυτικά το πρόγραμμα


Σημαντικοί αγώνες για τις ομάδες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Ντέρμπυ πρωτοπόρων στην Β' Ερασιτεχνική μεταξύ Χουλιαράδων και Κουτσελιου.

Ντέρμπυ όμως και ...ουραγών στον ίδιο όμιλο μεταξύ Συρράκου και Χρυσοβίτσας


Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΡΡΑΚΟ-ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ
Ντέρμπι ουραγών της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Β' Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα διεξαχθεί ατό το Σάββατο στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ.
Η προτελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα του Συρράκου αντιμετωπίζει την τελευταία ομάδα της Χρθσοβίτσας , σε ένα μάτς "ο θάνατός σου, η ζωή μου".
Επιβεβλημένη πρέπει να θεωρείται η επιτακτική ανάγκη της κατάκτησης των τριών βαθμών απ' την ομάδα του Συρράκου, εάν θέλει να ελπίζει σε παραμονή της στην κατηγορία (αν και είναι αρκετά νωρίς ακόμη για συμπεράσματα).
Έτσι το Σάββατο το απόγευμα στις 17.00 αναμένεται να διεξαχθεί ένα άκρως ενδιαφέρων μάτς.

Α!ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ-ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ
Η θεωρητική νίκη για το Βελισσάριο διατηρεί τα μετά κόπου κεκτημένα το τελευταίο διάστημα και με κανένα τρόπο, οι παίκτες και ο προπονητής δεν θέλουν να τα χάσουν. Ξέρουν καλά ότι παίζουν με...
αντίπαλο που είναι απομονωμένος στο βυθό της βαθμολογίας.
Η εικόνα για τους Ραφταναίους είναι σαν τον άνθρωπο που πνίγεται στη θάλασσα και προσπαθεί να κρατηθεί για να σωθεί από ότι βρει μπροστά του. Για όσους δεν ξέρουν καλό μπάνιο μην τολμήσουν να το παίξουν ναυαγοσώστες, γιατί ο μισοπνιγμένος θα τους τραβήξει στο βυθό.
Στο Βελισσάριο κανείς δεν έχει διάθεση να γίνει ναυαγοσώστης, για να μη χάσουν τη ζωή τους.
Οι Ραφταναίοι 2 φορές βγήκαν στον αφρό και 2 φορές βυθίστηκαν. Το 2-0 σε 2-2 με το Ροδοτόπι και Πέραμα δεν τρώγεται εύκολα. Είχαν όμως την ευκαιρία να καταλάβουν ότι υπάρχει ζωή και έμαθαν τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν αυτό που θέλουν.
Να πούμε και κάτι άλλο που έχει επιβεβαιωθεί από τις στατιστικές. Οι συνεχείς επιτυχίες (Βελισσάριο) και οι συνεχείς αποτυχίες (Ραφταναίοι), έχουν και ένα τέλος.
Ο ΑΟΒ στην έδρα του έχει 3 νίκες 1 ισοπαλία και 6-1 γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι εκτός έδρας έχουν 2 ισοπαλίες 3 ήττες και πέτυχαν 6 γκολ έναντι 13. Πολύ αδύναμη άμυνα.
Η προϊστορία μεταξύ των μετά το 2000 είναι:
2001-02 4-0
2010-11 2-0

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ-ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ
Κρίνοντας από την πορεία στο κύπελλο, μπορεί κάποιος να πει ότι είναι οι καλύτερες ομάδες στον όμιλο αφοσιωμένες σε ότι κάνουν, πειθαρχημένες και το κυριότερο με καλό κλίμα εντός και εκτός γηπέδου.
Το Κουτσελιό έβγαλε έξω την Α.Ε.Μ. και την Κρύα με το ίδιο σκορ 1-2, ενώ φλερτάρει με είσοδο στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του και από εκεί μετά,γιατί όχι και τον τίτλο και οι Χουλιαράδες το Βελισσάριο 0-1 και τον Κατσικά 2-1 στην παράταση.
Αυτές οι 2 ομάδες συγκατοικούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, με ξεκάθαρους στόχους της ανόδου. Τι περισσότερο μπορούν να πετύχουν στην αρχή της χρονιάς, για να πούμε ότι για τα ερασιτεχνικά δεδομένα η λειτουργία τους απλά είναι τέλεια και υποδειγματική.
Το κάτι παραπάνω μπορεί να έρθει από το Κουτσελιό με είσοδο στον τελικό και το πολύ παραπάνω με την κατάκτηση του κυπέλλου. Από τη στιγμή που είναι μέσα όλα είναι πιθανά και έχει το 25% στις πιθανότητες.
Δεν απλά ένα ματς της Β! Κατηγορίας. Είναι ένα παιγνίδι που γίνεται μία στο τόσο. Όποιος και να κερδίσει δεν έχει σημασία, γιατί δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος σε δύο ομάδες που είναι ικανές μόνο για το καλύτερο.
Η προϊστορία μεταξύ τους έχει αρκετό ενδιαφέρον μετά το 2000 και στα 5 τελευταία ματς πέφτουν βροχή τα γκολ.
2001-02 5-1
2005-06 4-0
2008-09 1-3
2009-10 2-2
2010-11 4-2

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΑΜΑΝΤΑ-ΜΗΛΙΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
 Επόμενο παιχνίδι  (4η αγωνιστική) για την Α Ε Πραμάντων είναι εντός έδρας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι με αντίπαλο την Μηλιά Μετσόβου.
Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Αετοράχης λόγω εργασιών στο γήπεδο των Πραμάντων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου των ομάδων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων:

Α' Κατηγορία
Σάββατο 10 Νοεμβρίου (15:00)
Βελισσάριο-Ραφταναίοι

Β' Κατηγορία
10 Νοεμβρίου (17:15)
Συρράκο-Χρυσοβίτσα

Γ' Κατηγορία
Κυριακή 11 Νοεμβρίου (12:00):
Πράμαντα-Μηλιά

Β' Κατηγορία
Κυριακή 11 Νοεμβρίου (15:00)
Κουτσελιό-Χουλιαράδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου