Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

"ΕΙΚΟΝΑ.ΛΟΓΟΣ". Σήμερα η διάλεξη του Μηνά Παπαδόπουλου απ' το Photometria Festival

Στη συζήτηση εξετάζεται ο τρόπος που οι λειτουργίες του κειμένου και της εικόνας μεταφέρουν νόημα. Στην περίπτωση της φωτογραφίας, η σύμπραξη κειμένου και εικόνας είναι το βασικό ζήτημα που θα μας απασχολήσει. Αναζητούνται παραδείγματα από τις διαφορετικές εκφράσεις της συνεργασίας των δομών του λόγου και της εικόνας. Η συζήτηση αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον, όχι μόνο για αυτούς που ασχολούνται δημιουργικά με τη μία ή και τις δύο δομές έκφρασης -λόγου και εικόνας- αλλά και για τους αποδέκτες-αναγνώστες αυτού του έργου. Είναι ενδιαφέρον να...
παρατηρηθεί το πλήθος των αναφορών και σημαινόμενων που προκύπτουν από τη δημιουργική χρήση του κειμένου και της εικόνας, καθώς το «πάντρεμα» αυτό είναι κάτι που περιβάλλει την καθημερινότητά μας.

Ο Μηνάς Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τόπο διαμονής την Αθήνα. Σπούδασε Επιστήμη των Υπολογιστών και δουλεύει ως αναπληρωτής καθηγητής τα τελευταία 6 χρόνια. Παρακολούθησε το τμήμα φωτογραφίας του Πολιτιστικού ΙΕΚ Θεσσαλονίκης το 2002 και έκτοτε συνθέτει ένα σώμα φωτογραφικού υλικού που εξελίσσεται. Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στο WorkInProgress (wip.gr), σε διεθνείς εκδόσεις (Plateform Magazine, El Photographico, Kaltblut, κ.α.). Διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Imagine a New World το 2010. Ατομική έκθεση στο φωτογραφικό Φεστιβάλ Photometria το 2011.
Συμμετοχή: 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου