Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών (ΘΕ.Ο.ΡΑ) ανεβάζει "Το μεγάλο μας τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη



Απο τις πρόβες της θεατρικής παράστασης

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Θε.Ο.Ρα (Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών) μετά απο 7 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, κάνει ένα βήμα παραπάνω, παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το μεγάλο μας τσίρκο" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαρούνη.
"Το Μεγάλο μας Τσίρκο" είναι μια μαρτυρία για τη διαχρονικότητα της Εθνικής μας περιπέτειας. Ένα θρυλικό έργο-ντοκουμέντο με σατιρικά αλλά και δραματικά επεισόδια για σημαντικές στιγμές της ελληνικής Ιστορίας.
Σταθμοί στην πλοκή του έργου αποτελούν τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η επανάσταση του 1821 και η πορεία του ελληνικού κράτους τα πρώτα χρόνια της σύστασής του, η 3η Σεπτέμβριου του 1843, οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Αθηνά του 19ου αιώνα και η δημιουργία της αστικής τάξης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Μικρασιατική καταστροφή κλείνοντας με την αναφορά στην Κατοχή και τον ...
Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Χαρακτηριστικά και καυστικά είναι τα σχόλια για την απαξίωση των οπλαρχηγών του 1821, την επιρροή της Ιερής Συμμαχίας και τη τεχνική της χειραγώγησης.
Η περίπτωση ενός έργου που μιλάει για την Ιστορία, ενώ παράλληλα γράφει Ιστορία.
Οι πρόβες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με προσωπικό μεράκι  και αγάπη για το θέατρο.
Συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής των ΤΕΙ Άρτας, όπου θα πλαισιώνουν τις παραστάσεις με ζωντανή μουσική.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις είναι:

17 & 18 Ιουνίου στο Θέατρο Κάστρου Άρτας
3 Ιουλίου στο Υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ, Ιωάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου