Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Εκθέσεις, σεμινάρια και παράλληλες εκδηλώσεις στη Φωτομετρία



 Πληθώρα εκδηλώσεων και φέτος στο Φεστιβάλ Photometria στα Γιάννενα

"Στόχος του Φεστιβάλ είναι να καταστεί η πόλη των Ιωαννίνων ένας πόλιτιστικός προορισμός και για το λόγο αυτό γίνονται συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό" δήλωσε ο υπεύθυνος του φεστιβάλ Συρρακιώτης Παναγιώτης Παπουτσής

Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ




Πλουσιότερο από κάθε άλλη χρονιά το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Photometria
Εκδηλώσεις για όλους, ακόμη και τους μη μυημένους στην τέχνη της φωτογραφίας, συνοδεύουν την φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Photometria, μια διοργάνωση της αστικής, μη κερδοσκοπικής «Έντευξις» που διοργανώνεται για 5η χρονιά και έχει καταφέρει να περάσει τα σύνορα των Ιωαννίνων και να παρουσιαστεί σε άλλες πόλεις με επιτυχία.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται εκθέσεις, σεμινάρια και διαγωνισμοί, αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών του δημοτικού.
Η πρεμιέρα για το Φεστιβάλ δίνεται αύριο Τετάρτη με τα εγκαίνια της έκθεσης των 25 καλύτερων φωτογραφιών που προέκυψαν από τον πανελλήνιο διαδικτυακό διαγωνισμό με τίτλο «Αλλαγή;».
Τα εγκαίνια θα γίνουν στον Πολυχώρο στα Παλαιά Σφαγεία στις 21.00 το βράδυ ενώ...
ακολουθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα εγκαίνια των εκθέσεων τεσσάρων διακεκριμένων φωτογράφων που θα φιλοξενούνται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στην Γκαλερί Τεχνοχώρος και στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.

Παναγιώτης Παπουτσής
Στις εκθέσεις αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του Φεστιβάλ αναφέρθηκε συνοπτικά ο υπεύθυνος της Φωτομετρίας Παναγιώτης Παπουτσής, ο οποίος σημείωσε ότι στόχος του Φεστιβάλ είναι να καταστεί η πόλη των Ιωαννίνων ένας πόλιτιστικός προορισμός και για το λόγο αυτό γίνονται συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη στις 20.00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων εκθέτουν οι Ιάκωβος Χατζησταύρου, (Ισόγειο) με θέμα "Greece" και ο William Abranowicz (USA), (1ος όροφος) με θέμα “The Greek File”, ενώ την Παρασκευή στην Γκαλερί Τεχνοχώρος, στις 18.00 εγκαινιάζεται η έκθεση της Irina Werning “back to the future” (Argentina) και στις 20.00 στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία η έκθεση του Robert Van Waarden “Climate Oxide” (Canada/Nederlands).
Από την πλευρά Ηλίας Σπυριούνης από την γκαλερί Τεχνοχώρος, αναφέρθηκε στην τέχνη της φωτογραφίας και εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται από τους διοργανωτές.
Στο πλαίσιο της «Φωτομετρία 2013» θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών του δημοτικού με τίτλο «Photometria Schoοlaroid».
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, 11:30-13:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στα Παλαιά Σφαγεία. (Η παρουσία των γονέων είναι υποχρεωτική καθόλη την διάρκεια του προγράμματος).
Την ίδια ημέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Παλαιών Σφαγείων, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ 5 πολιτιστικοί φορείς συναντώνται για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών με σκοπό την περιφερειακή πολιτιστική ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας, με κεντρικό άξονα την Φωτογραφία. Πρόκειται για την Ημερίδα «Photometria Enteyxis» με τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων από Πρέβεζα, Γιάνννινα, Φιλιππιάδα, Κέρκυρα και Λευκάδα.
Σεμινάρια φωτογραφίας, πρόκειται να γίνουν στις 8 και 15 – 16 Ιουνίου, στο «Photometria Academy». Αναλυτικά:
- Σάββατο 8 Ιουνίου, 11.00-13.00: Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Παναγιώτη Τσιγκούλη, «Βασικές Αρχές Φωτογραφίας» (Συμμετοχή Δωρεάν, δηλώσεις στο Info@photometria.gr, μέγιστος αριθμός ατόμων 50 άτομα).
- Σάββατο 8 Ιουνίου, 13.30- 15.30: Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Κωνσταντίνο Βάσση, «Πανοραμική Φωτογράφιση» (Συμμετοχή Δωρεάν, δηλώσεις στο Info@photometria.gr, μέγιστος αριθμός ατόμων 50 άτομα).
- Σάββατο 8 Ιουνίου, 20.00-22.00: Διάλεξη από τον William Abranowicz & τον Ιάκωβο Χατζησταύρου (Είσοδος Δωρεάν)
- Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Ιουνίου, 10.00-18.00: Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Andre Bakker, «Βελτιώστε την φωτογραφία σας», ένα σεμινάριο όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν πολύ γρήγορη ανατροφοδότηση για τις φωτογραφίες τους. (Δηλώσεις στο Info@photometria.gr, μέγιστος αριθμός ατόμων 50 άτομα).
Ακολουθεί ο διαγωνισμός φωτογραφίας διάρκειας 3 ωρών, «Photometriawalk», στις 9 Ιουνίου, από τις 11.00 έως τις 15.00, με αφετηρία τα Παλαιά Σφαγεία Ιωαννίνων. Μέσα σε 3 ώρες οι συμμετέχοντες πρέπει να παραδώσουν τρεις φωτογραφίες στην ομάδα παραλαβής του φωτογραφικού υλικού στα παλαιά σφαγεία Ιωαννίνων. Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν ημερομηνία, την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού και να μην έχουν δεχθεί καμία επεξεργασία.
Παράλληλα, θα γίνουν προβολές από το Athens Video Art Festival, από το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου και από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.photometria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου