Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Χορεύει η Αδερφότητα Ραφτανιτών το βράδυ


Αδερφότητα Ραφτανιτών Ιωαννίνων

Κεντρική πλατεία Ανατολής  Ωρα 9.00

Μουσικοχορευτική παράσταση
 
 
Σήμερα το βράδυ στις 9 (19-6) το χοευτικό τμήμα της αδελφότητας Ραφτανιτών Ιωαννίνων παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς και τραγούδια από διαφορα μέρη της Ελλάδας στην κεντρική πλατεία της Ανατολής. Συνοδεύει η παραδοσιακή ορχήστρα του Μιχάλη Μπραχόπουλου στο τραγούδι ο Γιώργος Πατσιούρας. Ακολουθεί μικρό γλέντι για όλους.
 Η Αδελφότητα Ραφτανιτών Ιωαννίνων δημιουργήθηκε το ...
1972, από τους εκατοντάδες Ραφτανίτες που έμεναν και μένουν στα Γιάννενα και τα επίνειά τους. Τα πρώτα χρόνια, η Αδελφότητα στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενους χώρους. Εδώ και μερικά χρόνια, μεταφέρθηκε μόνιμα πλέον στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ανατολής, όπου και μένουν οι περισσότεροι Ραφτανίτες σήμερα.
Το χορευτικό είναι το παλαιότερο τμήμα της Αδελφότητας, καθώς λειτουργεί από καταβολής της, από το 1973 δηλαδή. Το χορευτικό έχει τρία τμήματα: Των αρχαρίων, που καλύπτει τις ηλικίες 5-15 ετών, το τμήμα που εμφανίζεται κιόλας σε διάφορες εκδηλώσεις, με τα μέλη του να είναι από 16 έως 25 ετών και τέλος, το τμήμα των, μεγαλυτέρων σε ηλικία. Το χορευτικό εμφανίζεται σε όλες τις εκδηλώσεις της Αδελφότητας, στα Γιάννενα και τους Ραφταναίους, αλλά και στις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται από Ηπειρώτες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου