Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η Photometria σε ευρωπαϊκό κάδρο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εταιρεία ‘Εντευξις  και το Photometria Photo Festival συμμετέχει για την διετία 2013-2015 στο Προγράμμα Δια Βίου Μάθησης GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις , διακρατικής συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων ή και οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Το θέμα της σύμπραξης είναι ‘ Frames of European Common Life’ (Καρέ της Ευρωπαϊκής κοινής ζωής). 
Οι συμμετέχοντες φορείς της σύμπραξης είναι: CIDI (Ιταλία, συντονίστρια), Crossing Borders (Δανία), The Greener Bourgas Foundation (Βουλγαρία), Fundacja Centrum Aktywności Twórczej (Πολωνία) και Έντευξις-Photometria Photo Festival (Ελλάδα). Η εκπαιδευτική σύμπραξη θα διαρκέσει 18 μήνες και στοχεύει στην προώθηση της ολοκλήρωσης και ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ένταξης με τη χρήση της φωτογραφίας. Η εταιρική σχέση θα δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή κοινότητα ερασιτεχνών φωτογράφων, που θα μοιραστούν την τεχνική εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές, θα συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το φωτογραφικό μέσο ως μέσο κοινωνικής έρευνας και θα στοχαστούν σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία αποσκοπεί στην προώθηση της κινητικότητας των ενηλίκων εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών, και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την φωτογραφία.
Η πρώτη συνάντηση των εταίρων έγινε...
στις 3 Οκτωβρίου στην πόλη Senigallia, της Ιταλίας και παρέστησαν οι διευθυντές του Photometria Photo Festival Αχιλλέας Τζιάκος και Παναγιώτης Παπουτσής καθώς και η project manager του έργου Φωτεινή Παπαχατζή.

Στην συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκαν γόνιμες συζητήσεις και ανταλλαγή των σκοπών και των στόχων της εταιρικής σχέσης, σχεδιάστηκε ο προγραμματισμός των εργαστήριων, εκθέσεων και συνέδριων που θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου, καθορίστηκαν τα κριτήρια για τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων, και ορίσθηκαν οι  θεματικές των εργαστηρίων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο κάστρο Rocca Roveresca, καθώς και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, πληροφορίας και Φωτογραφίας που στεγάζει την συλλογή του φωτογραφικού έργου του διεθνούς φήμης φωτογράφου Mario Giacomelli και της σχολής Misa .

Η Photometria Photo Festival σύντομα θα ανακοινώσει τα εργαστήρια για ερασιτέχνες που θα υλοποιήσει στο πλαίσιο του προγράμματος τα οποία θα περιλαμβάνουν βασικές τεχνικές φωτογραφίας και φωτογραφικές εξορμήσεις (υπαίθριες, σε εξωτερικούς χώρους, στην πόλη). Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές από κάθε χώρα θα επικοινωνούν και θα μοιράζονται γνώμες και συμβουλές σε όλη τη διάρκεια του έργου, μέσω skype συναντήσεων και μέσω ενός ειδικού φόρουμ. Η έκθεση με τα έργα των συμμετεχόντων θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Photometria Photo Festival 2014 και θα την επισκεφθούν συμμετέχοντες, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι από τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο.
Το περιεχόμενο της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Έντευξις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου