Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Την Δευτέρα η εκμίσθωση με δημοπρασία, των Συρρακιώτικων λιβαδιών στο Άκτιο

Δημοπρατούνται απ' τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων τα Συρρακιώτικα λιβάδια στο Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας. Η δημοπρασία θα γίνει την Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 5.00 το απόγευμα στο Δημοτικό κατάστημα στην έδρα του Δήμου στα Πράμαντα.

Το Άκτιο επί Τουρκοκρατίας ήταν ένα απ’ τα κυριότερα χειμερινά λιβάδια βοσκής για τους Συρρακιώτες. Η ευφυΐα τους – με οδηγό την ανάγκη-, τους ώθησε να αγοράσουν τεμάχιά του και το 1882 βρέθηκε ολόκληρο στην κατοχή των Συρρακιωτών.

Έτσι το λιβάδι του Ακτίου αγοράστηκε ολόκληρο. Το μισό με χρήματα απ’ την Κοινότητα Συρράκου και το άλλο μισό με χρήματα του Συρρακιώτη Γεωργίου Γιαννιώτη δηλαδή 2000 περίπου στρέμματα. Αμέσως μετά την αγορά του λιβαδιού του Ακτίου το λιβάδι νοικιάζονταν και τα έσοδά του εισέπρατταν οι Εφοροεπίτροποι των Σχολείων.

Όταν το 1922 ιδρύθηκε το Οικοτροφείο, το λιβάδι νοικιάζονταν με δημοπρασία από την Επιτροπή του ολόκληρο, σε έναν ενοικιαστή και για έναν χρόνο.

Αργότερα την δημοπράτηση την ανέλαβε η Κοινότητα Συρράκου και τότε ήταν που το λιβάδι χωρίστηκε σε τρία μέρη.

Το 1958 δε έγινε αναγκαστική απαλλοτρίωση 172 περίπου στρεμμάτων για την κατασκευή του αεροδρομίου του Ακτίου.

Έτσι για την Κοινότητα Συρράκου παρέμειναν για εκμετάλλευση περίπου 1820 στρέμματα

Παρακάτω παραθέτουμε τους όρους της δημοπρασίας όπως αυτοί αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα "Διαύγεια" απ' τον Δήμο Βορείων ΤζουμέρκωνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου