Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σήμερα η "επίμαχη" ημερίδα για τη Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού διαμερίσματος Ηπείρου. Το φράγμα στον Άραχθο "πεδίο μάχης" για τρείς Δήμους των Τζουμέρκων

Σήμερα Τετάρτη 
11 Ιουλίου, πραγματοποιείται η "επίμαχη ημερίδα" από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος,
με θέμα «Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου».
θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί και θα γίνει στην αίθουσα του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων προς τους φορείς σημειώνεται πως η ενεργός συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η διαδικασία διαβούλευσης να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια.

Πλήν όμως απ' τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων καθώς και των Δήμων Κεντρικών Τζουμέρκων και Αρταίων, είναι αποφασισμένοι...
να συμμετάσχουν δυναμικά στην διαβούλευση στο ΤΕΕ Ιωαννίνων, τονίζοντας σε σχετικό δελτίο τύπου πώς "είναι ξανά ανάγκη, Δήμοι, φορείς, σύλλογοι και κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής και η αποδημία καθώς και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης να συμμετέχουμε ενεργά σε κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη από την πίσω πόρτα κατασκευή του φράγματος στον Άραχθο"

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, αυτή θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς και θα συνεχιστεί με την εναρκτήρια εισήγηση από εκπρόσωπο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.
Αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση της ταξινόμησης των επιφανειακών υδάτινων σωμάτων και υπόγειων υδατικών συστημάτων και θα ακολουθήσει παρουσίαση των σεναρίων εξέλιξης της γεωργίας και του προγράμματος μέτρων.
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των επόμενων βημάτων μέχρι την οριστικοποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, με ερωτήσεις επί των εισηγήσεων και με τοποθετήσεις, διευκρινίσεις από τους ομιλητές και την παρουσίαση των συμπερασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου