Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Στον "αέρα" η μεταφορά των μαθητών στους Δήμους




Στον αέρα βρίσκεται αυτή την στιγμή η μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αφού οι Δήμοι δηλώνουν ανέτοιμοι να προχωρήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία.


Τι ισχύει για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων αυτή την στιγμή....

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα Ιωάννινα, μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα με Δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων από όλη τη Ηπειρο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Ηπείρου, Δήμαρχος Άρτας Ιωάννης Παπαλέξης, ενώ το Δήμο της Πρέβεζας εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκούλης.
Δήμαρχοι αλλά και εκπρόσωποι των Δήμων εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις διαδικασίες που ακολούθησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν κυρίως την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης των Δήμων, καθώς και την κοινή εκτίμηση ότι οι διαγωνισμοί θα αποβούν άγονοι , λόγω του ισχύοντος μαθηματικού τύπου. Για τους λόγους αυτούς τόσο ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, όσο και οι παρευρισκόμενοι Δήμαρχοι ή οι εκπρόσωποί τους ζήτησαν την τροποποίηση και βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να...
απλοποιηθούν οι διαδικασίες ανάθεσης για τη μεταφορά μαθητών. Η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα μάλιστα είχε ήδη συναντήσεις για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις. Ο κ.Παπαλέξης επεσήμανε ότι το ζήτημα είναι πιο σοβαρό για τους Δήμους μακριά από αστικά κέντρα άποψη που επιβεβαιώνει και ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης. Ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Φραγκούλης, αφού ανέφερε ότι η μετακίνηση των μαθητών κοστίζει στο Δήμο ανά έτος περίπου 670 χιλιάδες ευρώ επεσήμανε με την σειρά του ότι το καθεστώς θα πρέπει να μείνει ως έχει, αφού οι Δήμοι δεν μπορούν με τα σημερινά δεδομένα να αναλάβουν μια τέτοια διαδικασία.
Για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο υπεύθυνος του Δήμου 
κος Άλκιβιάδης Λάνταβος μας επισήμανε πως στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, η μεταφορά των μαθητών για την περυσινή χρονιά γινόντανε  με το ΚΤΕΛ, κατόπιν διαγωνισμού και χρηματοδοτούνταν κατευθείαν από την Περιφέρεια Ηπείρου και πως δεν γνωρίζει ακόμη ακριβώς, εάν για την καινούργια χρονιά δηλαδή από τον Σεπτέμβριο, θα ισχύσει η παλιά σύμβαση με το ΚΤΕΛ ή εάν θα πρέπει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου