Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Σήμερα και αύριο το Επιστημονικό Συνέδριο στο Συρράκο

 
Σπουδαίο επιστημονικό συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Συρράκου "Κ.ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ" σήμερα και αύριο το πρωί.

Το Συνέδριο αυτό γίνεται επί τη ευκαιρία των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στα εκατό χρόνια (1912-2012) ελεύθερου βίου των περιοχών του Δήμου Δυτικά των Χρούσια - Καλαρρύτικου - Αράχθου, με γενικό τίτλο "ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"



Πολύ σημαντικό γεγονός αποτελεί η παρουσία απογόνων (εγγονών) των Κρητών οπλαρχηγών που πολέμησαν στα εθελοντικά σώματα Κρητών μαχητών, που συστάθηκαν την εποχή εκείνη για την απελευθέρωση των περιοχών του Δήμου μας και της Ηπείρου γενικότερα.
Αυτοί ήταν οι Μανώλης Καλογερής, Γεώργιος Γαλάνης, Σήφης Αναγνωστάκης και Σταυριανός Πολέντας. 
Οι Κρητικοί, φίλοι του Συρράκου, (σημειωτέον ότι την πρώτη φορά που καλέστηκαν απ' τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Ιωαννίνων πριν τέσσερα χρόνια, δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψουν στο Συρράκο λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων), ταξίδεψαν από τα...
Χανιά κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου για να αποτίσουν φόρο τιμής στα χώματα που πολέμησαν οι πρόγονοί τους και θα καταθέσουν στεφάνια την Κυριακή το πρωί στο μνημείο των  ηρώων του Συρράκου.

Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τρεις συνεδρίες, μία το Σάββατο το απόγευμα και δύο την Κυριακή το πρωί.
Εισηγητές απ' την Πανεπιστημιακή Κοινότητα αλλά και Συρρακιώτες, θα μελετήσουν την παρουσία του Συρράκου στον χρόνο και τον χώρο. Φυσικά ορισμένες εισηγήσεις θα μελετήσουν και την προαπελευθερωτική ένδοξη παρουσία του Συρράκου στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Διήμερου Συνεδρίου: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου